in

Обявиха въздушна тревога в цяла Украйна: Идвала „изненада“ от Черно море

Кадър: bTV

Обявена е въздушна тревога в цяла Украйна. Има очаквания за масирана ракетна атака. По думите на Наталия Гуменюк – говорителят на Оперативно командване, в Черно море имало разположени ракетионосачи, които били в готовност за изстрели.

„Очакваме да бъде нанесен нов масиран ракетен удар. Сега сме свидетели на активността на вражеската авиация – от посока Каспийско море“, заяви говорителят на Оперативно командване – Юг, Наталия Гуменюк.

Уточни също, че в Черно море има ракетионосачи, които всеки момент са готови да изстрелят „Калибър“. Знае се за три такива ракетоносача, на борда на които има 20 ракети.

Заради риска от въздушни атаки е спряно електрозахранването в Киев, Киевска, Одеска и Днепропетровска области, пише „Украинская правда“.

Енергетиците подчертават, че това е принудителна превантивна стъпка, която ще предотврати значителни щети на енергийната инфраструктура, ако вражеските ракети достигнат целта.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.