Категории: Черноморие

Украински спортисти с вандалска проява над бивша почивна база в Кранево (ВИДЕО)

Реклама

Вандалски прояви – чупене на прозорци, дограми, издрасквания и др., са били извършени в обект държавна собственост в село Кранево, бивша почивна база, съобщи областният управител на Добричка област Здравко Здравков. На вандалската дейност са се натъкнали служители на областната администрация по време на рутинна проверка на бившата почивна база на Държавно автомобилно предприятие.

Установено е, че извършителите са спортисти от Украйна, които пребивават в Кранево. При рутинна проверка извършена от служители на областната администрация от дирекция „Държавна собственост“, на държавна база в село Кранево, са установени двама малолетни и двама непълнолетни, които са счупили прозорци и са издраскали стените на бившата почивна база на държавно автомобилно предприятие. Сградата се намира в централната част на Кранево и към момента е неизползваема. След подаден сигнал на тел. 112, четиримата извършители са били задържани. Те са украински граждани, трениращи колоездене, които са на спортен лагер в Кранево, като допълнително ще стане ясно дали са със статут на бежанци. Областният управител очаква представители на фирмата, охраняваща базата, да дадат обяснение за случая. Сградата не се е използвала по предназначение, но е предадена и се стопанисва от областна администрация Добрич, пишат от pronewsdobrich.bg

“Вчера при рутинна проверка на служители на областна администрация, дирекция държавна собственост, са установени лица, които се намират на територията на почивна база, дадена за управление на областния управител, тъй като е неизползваема”, каза Здравко Здравко. “Установени са лица, които се намират на територията на тази база и извършват вандалски действия. Подаден е сигнал на тел. 112, дошъл е патрул на полицията. Задържани са четири лица – две малолетни и две непълнолетни, които са рисували със спрей. Счупени са прозорци, панорамни стъкла, има взломено имущество по стаите, врати.

Две от лицата са били на покрива на сградата, като е имало реална опасност за живота им”, каза още областният управител.

По публикацията работи: Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Лесна рецепта за вкусен ябълкoв щpудeл през есента

Щруделът е много вкусен и сезонен десерт. Предлагаме ви лесна и вкусна рецепта. Пълнeжът ce…

преди 5 часа

Зеленски: Тръмп ще е на наша страна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в излъчено интервю за телевизия „Фокс нюз“ (Fox News), че…

преди 5 часа

Сезонът на камбите започва: Как да си ги приготвим за зимата

Камбите са едни от най-често срещаните зеленчуци по пазарите в България през есента. Те са…

преди 5 часа

Морето е пълно с чернокоп. Каква е цената на пазара

На пазара в Каварна е пълно с чернокоп. Има различни големини и на различни цени.…

преди 5 часа

Как да се борим с есенната депресия

Ако забележите драстични промени в настроението си през определени периоди от годината, може да имате…

преди 6 часа

Земетресение удари Централна Калифорния

Стана ясно, че земетресение с магнитуд 4,2 разлюля част от Централна Калифорния, съобщи Геофизичният институт…

преди 6 часа