in

От Синдикалната федерация на МВР: Няма да носим позора на срамни за МВР служители. Проверките продължават (ВИДЕО)

Кадър:vbox/Здравей България

От Синдикалната федерация на МВР коментират случаите от последните дни, свързани със служители на полицията, които бяха хваната с наркотични вещества и употреба на алкохол. По думите на Илия Кузманов – те не желаят да носят срама и позора от случаи като тези. Според него такива служители съществуват, но те биват разкрити и не се задържат.

Той коментира, че в системата все пак има проблеми – при подбора на служители, при обучението им, както и при начина, по който се третира полицията и падането на нейния обществен имидж.

„Проверките продължават. Ние не скочихме срещу проверките, а срещу начина, по който се правят. Никога не сме се противили на наредбата за проверките за употреба на наркотични вещества, която ще влезе в сила през февруари. Това, срещу което възроптахме преди, се оказахме прави. На нито един колега не му беше потвърдена кръвната проба”, каза Кузманов. Той разказа за случай на хигиенистка в МВР, която пиела много лекарства. При проверката е дала положителна проба за амфетамини. Тази проба обаче не била реална.

„Усещането е, че има повече уволнени – това значи, че е засилен контролът”, заяви Кузманов.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/