in

Заради дете, нахапано от куче: Родителите му искат по-строго наказание към собственика (ВИДЕО)

Кадър: vbпь/ Здравей България

Случката е от преди около половин година, когато 10-годишно момче е жестоко нахапано от куче в Хасковското село Въгларово. С огромни усилия на лекарите детето бе върнато към живот. Те все още не мога да се отърсят от преживения шок.

 

Собственикът на агресивното куче е получил глоба от 2000 лева. Семейството настоява за по-сериозно наказание. Майката Таня Радева определя санкцията като смешна. „Проблемът е компелксен – става въпрос за това, че прокуратурата е с вързани ръце. Това за нас не е наказание, нито носи удовлетворение за кошмара, през който преминахме. За нас е важно, че Дени е добре“, казва тя.

Момчето споделя, че не се връща към случката. Когато излиза навън го е страх от големите кучета. Майката обяснява, че кучето не е виновно, а стопанинът, който не го е обучил. „Наказанието е подигравка за всички, съпричастни с нашите проблеми. Трябва да се приемат закони, които да предвиждат по-адекватни наказания. Можем само да претендираме за парично обезщетение, което за нас е безсмислено. Прокуратурата ще обжалва, а ние ще подадем граждански иск“, заяви Радева.

Повече от тяхната история, вижте във видеото:

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/