Категории: Любопитно

Козметика през зимата: От колко витамин Ц и ретинол имаме нужда?

Реклама

Ако някога сте стояли пред отрупаните рафтове в козметичните магазини, има шанс да сте се объркали от стотиците неща, които ви заобикалят. От малки бутилки серум с витамин С до кремове с ретинол, които обещават, че са толкова нежни, колкото и ефективни, продуктите за красота могат да бъдат доста. Нужно ли е обаче да купуваме от всичко, или да изберем само няколко, но ефективни продукта?

 

 

Колко продукта трябва да използвате, за да постигнете желаните цели? И откъде изобщо да започнете, след като сте добавили всичко в кошницата, платили сте и вече спокойно се запътвате към дома?

Витамин С:

Витамин С е мощен антиоксидант, който присъства в режима за грижа за кожата на всеки един от нас. Той помага да защитите кожата си от увреждане от околната среда, включително замърсяване и излагане на ултравиолетови лъчи. Също така възпрепятства свръхпроизводството на меланин, което помага за намаляване на появата на хиперпигментация и тъмни петна. Експертите също така казват, че витамин С насърчава синтеза на колаген, което помага за минимизиране на фините линии и за осигуряване на по-стегната кожа.
 
Кога да го прилагате: Сутрин.
 
Колко да нанесете: За серум нанесете четири до шест капки. За по-плътни продукти количеството трябва да е равно на стотинка.
 
Къде попада в рутината: След почистване/тонизиране и преди овлажнител и слънцезащитен крем.

Ретинол:

След слънцезащитния крем, ретинолът е една от най-подкрепените от науката съставки за грижа за кожата и задължително се препоръчва от дерматолози. Това е единствената съставка, която клинично доказано се бори с всички признаци на стареене, включително фини линии и бръчки, обезцветяване и отпусната кожа. Също така помага за регулиране на производството на масло, което прави ретинола ценен инструмент в борбата с акнето, пишат от Dnes.bg

Кога да прилагате: Вечер.

Колко да нанесете: Количество колкото грахово зърно.

Къде попада в рутината: Преди или след овлажнител, в зависимост от това колко чувствителна е кожата ви. Също така можете да опитате ретинолен сандвич, при който нанасяте тънък слой овлажнител преди и след използването на ретинол. Това създава овлажняваща бариера и минимизира раздразнението.

Колко често: Започнете бавно с нанасяне два пъти седмично, след това надградете до ежедневна употреба, докато кожата ви свикне.

По публикацията работи: Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 4 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 4 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 4 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 5 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 5 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 5 часа