Категории: Варна

Костадинов с брифинг от Варна: Обяви колко са събраните подписи за запазването на българския лев до момента (ВИДЕО)

Реклама

Днес във Варна се проведе пресконференция на „Възраждане“ в офиса на политическата организация. По време на пресконференцията бяха засегнати актуални въпроси, задавани от народните представители от ПГ на „Възраждане“ към министри, както и темата за ремонта на Аспарухов мост и свлачището в местността „Трифон Зарезан“

В пресконференцията участваха Костадин Костадинов – председател на ПГ на „Възраждане“ в 48-то Народно събрание; Юлиян Губатов – общински съветник от групата на „Възраждане“ в Общински съвет Варна; Веселин Вешев – общински съветник от групата на „Възраждане“ в Общински съвет – Варна; Георги Георгиев – зам.-председател на „Възраждане“ и общински съветник от групата на „Възраждане“ в Общински съвет – Варна; Светослав Тодоров – областен координатор.

„В момента най-важното, което предстои на България, не са изборите, а това дали страната ни ще съществува като независима финансова държава, което означава да запазим собствената си валута. В тази връзка „Възраждане“ организира подписка за провеждане на референдум за защита на българския лев“, обясни председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

До момента за първите две седмици, имаме събрани 102 000 подписа. Това са само подписите, които са събрани от наши членове и симпатизанти, на пунктовете, на които събираме подписи, в цялата страна. Колко точно още подписа са събрани от хора, които абсолютно на доброволни начала събират из цяла България, не мога да кажа. Събират се навсякъде – в магазини, в пенсионерски клубове, в читалища, по спортни клубове, навсякъде“, допълни Костадинов.

Снимка: „Нова Варна“

По думите на Юлиян Губатов подписката във Варна е започнала на 11 януари. До момента във Варна са събрани повече от 14 000 подписа.

„Масово хората във Варна одобряват инициирането на референдума и защитата на последния ни елемент на държавност, а именно нашата валута. Голяма част от хората ни подкрепят. В града ни има 11 пункта за събиране на подписи“, заяви Губатов.

„Няма ясно изразен профил на хората, които подкрепят искането ни за референдума. Включват се беди и богати, ниски и високи, тъмни и светли, християни и мюсюлмани, всякакви. Това означава, че подписката за защита на българския лев се подкрепя от народа ни, като цяло“, каза Георги Георгиев.

Той засегна и проблем на местно ниво, свързан с увеличената такса за ползване на общинските спортни имоти.

Костадинов заяви, че са били пуснати два колективни въпроса, като единият е относно ремонта на Аспаруховия мост, а другия – относно възстановяването на панорамния път Варна – Златни пясъци, при свлачището в местността „Трифон Зарезан“. Тези въпроси са били зададени към министър Шишков.

Повече от пресконференцията, можете да гледате във видеото:

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 2 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 2 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 3 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 3 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 3 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 3 часа