in

Донев: Въвеждаме ежедневен контрол на цените на стоките от производителя до щанда (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Служебният министър-председател на България Гълъб Донев инициира на днешния ден среща в МС, на която беше представен анализ за образуването на цените на хранителните стоки, бяха обсъдени възможни решения за намаляване на инфлацията. Проведено е оперативно съвещание с министерствата, които са ангажирани и имат отношение към цените и ценообразуването, с агенциите, които следят тези процеси, с комисии. След това Гълъб Донев излезе с брифинг след срещата

Установихме разлика между цените от производител, през търговеца до щанда. И то разлики между 20 и 30% и повече. Това, което ще направим е да въведем ежедневен механизъм за наблюдение и контрол по цялата верига на доставките – от производителя до щандовете. Това обяви служебният премиер Гълъб Донев на брифинг в Министерския съвет.

„Няма да се намесваме в свободния пазар. Няма да нарушаваме създадените механизми и правила за свободна конкуренция и честни търговски практики. Ще покажем нелоялните търговски практики, за да са наясно потребителите”, подчерта той.

Министър-председателят обясни, че ще бъдат безкомпромисни в контрола и ще обединят усилията си, за да покажат движението на всяка една стока. „През Агенция „Митници”, през НАП, през логистичната верига на доставките, през прилаганите търговски практики” , даде заявка Донев.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.