in

Има ли бедстващи българи в Турция? Коментар направи министърът на туризма

Кадър: Twitter

Министърът на туризма Илин Димитров каза това, че вече е разговарял с много на брой туроператори и засега няма данни за блокирани групи с български туристи в Турция, където имаше поредица от силни земетресения

Към момента няма данни за пострадали или бедстващи българи в Турция. Това каза в ефира на БНТ министърът на туризма на България Илин Димитров.

Искам да изкажа съболезнования към турския народ. България изпрати помощ и посланичката на Турция го потвърди. Изпратени са жива сила, техника, кампании, които да подпомогнат нашите действия там. Аз дори днес трябваше да бъда в Истанбул на изложение, но то беше отложено.

Министърът е разговарял с много туроператори и няма данни за блокирани групи с български туристи. Има отменени полети към Истанбул поради земетресението и лошото време.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/