Категории: Варна

Наказаха трима мъже, шофирали дрогирани във Варна

Реклама

В бързи производства Районен съд – Варна наложи наказания за шофиране след употреба на наркотични вещества. Това съобщиха от Районен съд – Варна за медия „Нова Варна“. Тримата мъже са се качили зад волана под влиянието на различни наркотични вещества – канабис, кокаин, амфетамин и метамфетамин.

28-годишен варненец е засечен да шофира лек автомобил под въздействие на наркотик на 21 януари тази година в квартал „Виница“, по посока местност „Аладжа манастир“. При проверка тогава с дрегер-тест на водача се установява, че той управлява автомобила след употреба на канабис. За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 9 месеца.

При извършена на 22 януари т. год. във Варна от полицейски екип проверка с дрегер на 31-годишен водач, управлявал лек автомобил се установява, че той шофира след употреба на кокаин и амфетамин. Пред съда подсъдимият призна вината си и му беше наложено условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, като бе лишен от право да шофира в продължение на 1 година.

В бързо производство и отново по силата на одобрено споразумение с признаване на вината, съдът наложи на 32-годишен водач от Разград условно наказание от 4 месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок. Подсъдимият бе лишен още от право да управлява МПС за период от 10 месеца. На 14 януари т. год. при проверка в района на пътния възел на Летище – Варна, той е хванат зад волана на лек автомобил да шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

Одобрените от съда споразумения са окончателни.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 4 минути

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 22 минути

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 39 минути

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди един час

„Ние, потребителите“: Информация за имитиращите продукти и в ресторантите е от полза за потребителите, но как ще се гарантира верността ѝ?

Коментар по темата направи Габриела Руменова - основател на некомерсиалната платформа "Ние, потребителите". По нейни…

преди един час

Проф. Кантарджиев коментира новия вариант на грипа

Новият вариант на грипа "Хес" не е по-опасен, по думите на проф. Тодор Кантарджиев. Той…

преди 3 часа