in

Незаконно сметище във варненски квартал разбуни духовете предизборно (ВИДЕО)

Кадър: Facebook / Благомир Коцев

В социалните мрежи вчера бе разпространено видео, което показва нерегламентирано изхвърляне на всякакви видове отпадъци във варненския квартал „Владиславово“, който е един от най-гъсто населените в морската столица.

Авторите на клипа твърдят, че незаконното сметище е на това място повече от 10 години и че са сезирали по надлежния ред РИОСВ и Община Варна за съществуването му. От двете институции обаче, само едната им отговорила, като прехвърлила отговорността върху другата.

Двамата будни граждани, които са членове на местна политическа организация, призовават институциите да си свършат работата, да се установи, кой изхвърля отпадъци на това място и съответно да бъде санкциониран. Те настояват и незаконното сметище да бъде изчистено.

Ако това не се случило до две седмици, от местната политическа организация призовават жителите на „Владиславово“ да се присъединят към тях и да изчистят самостоятелно замърсеният участък от техния квартал.

Авторите на видеото не казват обаче ще успеят ли да организират извозването на събрания боклук, ако се стигне до тази гражданска самоинициатива, а както се вижда на техния клип натрупаното количество отпадъци наистина е голямо.

Остава отворен въпросът и дали това сметище не се дължи, именно на някои от живущите в квартала?

Медия „Нова Варна“ ще следи за развитието на този случай и ще Ви информира своевременно.

И тук е мястото да напомним на варненци, че чистотата на града до голяма степен зависи от личната отговорност на всеки гражданин или гост на морската столица.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).