Категории: Варна

Резервациите за 14-ти февруари във Варна: Как вървят цените на кувертите и какви необичайни идеи се търсят?

Реклама

Във връзка с наближаващия ден на влюбените – 14 февруари, започват резервациите, свързани с романтиката, която витае във въздуха. Медия “Нова Варна“ се свърза с Павлин Косев –  председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите, за да ни даде повече подробности около резервациите в града за предстоящия празник.

По неговите думи, цените на кувертите започват от около 35-40 лв. като има и такива, които надвишават 1000 лв. към които е включена нощувка, или някои по-специални допълнения към романтичната атмосфера. Такъв тип допълнителни екстри са спа процедури, по-специфична декорация като романтични свещи и др. предлагат се индивидуални стаи, както и жива музика.

“Всеки се опитва да бъде по-интересен и по-различен от всяка предходна година. Относно интереса на хората, смятам че той е силен, въпреки инфлацията и високите цени.“, разказа още г-н Косев.

По неговите думи се забелязва и се отчита този интерес на базата на това, че предните години на стигнация, бизнесите се развиват повече и през последните години Варна се развива повече като град.

Той добави още, че е важно събитията да не се дублират, и да се правят иновативни и нови неща. “Като цяло интереса е голям и гостите търсят нещо по-нетипично и нестандартно за 14-ти февруари, нещо което досега не са изживявали, добави още той.

“Някои предпочитат рокерски мотор или спалня със сърф – на морска тематика. Има и специални менюта за дена на влюбените, които се предлагат на двойките.“, добавя още Павлин Косев.

По думите му, в такива моменти цената е важна, но оставам на втори план, тъй като хората искат да се насладят на емоциите от празника.  “Гостите искат атмосфера, приятно преживяване, искат тези пеперуди в корема, които се свързват с празника, да настръхнат емоциите и да почувстват празника“ ,добавя още той. Самите хотелиери се стремят да се адаптират към ситуацията с инфлацията като предлагат различни варианти на пакети, така че да има и по-бюджетни и такива за по-платежоспособни клиенти.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 13 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 13 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 13 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 15 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 16 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 16 часа