in

От бабиния тефтер с любов: Страхотни бързи сиренки (РЕЦЕПТА)

Кадър:Youtube/ В Нашата Кухня

Ще ви предложим една изпитана, лесна и бърза бабина рецепта за сиренки. Страхотна закуска, просто няма човек, който да не ги обича. Вървят страхотно с айран, любими са и на малки и на големи. А най-хубавото е, че рецептата е изключително лесна за изпълнение, с нея може да се справи и пълен дебютант в кухнята.

 

Необходими продукти:

брашно – 500 гр.

кисело мляко – 100 гр.

масло – 100 гр.

олио – 80 мл.
яйца – 1 бр.

жълтък, мая – 20 гр.

вода – 100 гр.

сирене – 200 гр.

кашкавал – 100 гр.

 

Начин на приготвяне:

Първото нещо, което трябва да направите е да захванете маята. Стоплете водата – трябва да е топла, не вряла. В подходящ по-дълбок съд разтрошете маята, сипете водата и добавете и една супена лъжица от брашното. Разбъркайте и оставете на топло място за 20 минути – това време трябва да е достатъчно маята да шупне.

Сега е време за тестото. Направете в брашното кладенче, изсипете шупналата мая, киселото мляко, олиото, половината масло и замесете мека и гладка смес. Ако тестото лепне прекалено добавете още брашно, но с мярка.

Когато сте го омесили го оставете под кърпа за половин час да почине. След това направете от тестото еднакви по големина топки. На всяка от тях направете вдлъбнатина с палец, след което сложете парче сирене и парче кашкавал. Притеснете тестото и затворете топката. Намажете с жълтъка, пише skafeto.com.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Това е нашата бърза рецепта за сиренки.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/