in

Кадър, събрал в себе си мъката на един баща от епицентъра на трусовете трогна света (СНИМКА)

Снимка: Twitter/ @_bulentsahin_

Един кадър от Турция обиколи света, побрал в погледа на един баща всичката болка и ступор от опустошението.Месут Хан-чер стои сред сринатия жилищен блок и държи за ръка дъщеря си.

Той обаче вече не усеща пулса на 15-годишната Ирмак. Въпреки че, момичето лежи мъртво между две бетонни плочи, Месут не изпуска ръката ѝ.

 

Мощното земетресение от 7,8 по Рихтер разтърси Турция в ранните часове на вчерашния ден. Десетки бяха силните вторични трусове, а около обяд последва още едно земетресение със сила 7.5 по Рихтер. Аварийни екипи и доброволци продължават с опитите да търсят хора по руините. Много от жителите бяха евакуирани от домовете си и прекараха нощта в убежища и автомобили.

България беше една от първата страни от Европейския съюз, която реагира светкавично и се включи в подкрепата на съседна Турция. Спасителни екипи от различните държави се включиха в подкрепата на страната.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/