Категории: България

Борисов: Виновниците не са вътре в Президенството, а пред него (ВИДЕО)

Реклама

Борисов обяви днес, че ако има санкции към Русия, те трябва да започнат изграждането на нова ядрена мощност. Той добави, че те са „за“ санкции, но и ускорено строителство на ядрени мощности.

 

 

Ако не сега, след 2 април ще го направим. Благодарение на колегите, беше приет закон, с който да се закупят два реактора IP1000 – една от най-добрите технологии, за да сме построили съответната енергийна нова мощност. Ние сме по-напред от полския проект“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията си.

„Струва ми се доста странно тези, които клечаха пред правителството, Радев каза, че Крим е руски. Колегите от „Да, България“ го подкрепиха, ходиха да клечат срещу нас. И техните остри декларации и шумни тупаници пред президентството, не носят нищо. Ние сме се борили от първия ден. Сега щели да правят протест. Искат ли, когато днес са обявили протест, аз да отида и да вдигна юмрук също?“, пита той.

Аз съм ни вкарал в банковия съюз с моя екип. Вие за две години къде ни вкарахте? Дойде последната нощ да се сетят за закон за пране на пари, който бламираха. Криза с тока, криза с инфлацията, криза с тока, криза, криза, криза! Радев си е такъв, той обяви, че Крим е руски, следва си тази политика. Виновниците не са в Президенството, а пред него“, подчерта Борисов. „Сега вече, който не охули Радев, вече ще стане лош. Налелиха се на плакатите с тях, бе хора, толкова ли кратка памет имате?“, попита лидера на ГЕРБ.

„17 юни миналата година сме казали за първи път и сме рисували, че 1 лв. взимат от бензина и нафтата и го дават на руснаците. Ето, обяснено ви, написано, нарисувано и никаква реакция. Когато правителството на Христо Иванов взимаше по 1 лв., този който ядеше баницата, никой не му опонира. Ситуацията е същата, само ги няма Киро и Асен в управлението и сега цената е ниска, точно с 1 лв. Някакви въпроси има ли по тая тема? Няма! Радев е праволинеен човек, това е неговото разбиране“, продължи Бойко Борисов.

„Кой мисли за истинска диверсификация, не само за доставки? Още 2012 г. ние сме дали концесия на „Тотал“ и ОМВ, тогава много се смееха. Две години нищо не работеха, турците обявиха огромно находище, а румънците вече го черпят. Говорим за стотици милиарди кубически метра газ на няколко километра от Варна, с най-добрата газопреносна мрежа, която сме изградили. Ние имаме собствена газ и няма да сме зависими от никакви танкери“, обясни той. „Истински се надявам партията на Промяната в един момент да не се превърне в „Да, България“. Те не искат да поемат отговорност, да има правителство. Те искат някой да тричат, да се разходят за един час и да кажат „У-у-у“, подчерта Борисов.

 

„Цял ден търсите реакцията на ГЕРБ. Нашата реакция беше на президентските избори с кандидат. Какво сте се възбудили, от кое? Какво ново е казал президентът в Брюксел? Какво ви превъзбуди толкова, че искате реакция?“, обърна се лидерът на ГЕРБ към журналистите. В началото на брифинга Борисов изказа съболезнования към Турция и Сирия след опустошителните земетресения. Той обяви и началото на акция по събиране на одеала и други необходими неща за пострадалите.

По публикацията работи: Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ето какво ще бъде времето по Черноморието в събота

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), днес (28 септември, събота) времето…

преди един час

865 години затвор получава строителят на рухнала сграда при мощното земетресение в съседна Турция

При мощното земетресение от 6 февруари 2023 г., в рухналата сграда в Южна Турция са…

преди 15 часа

Почина една от най-великите актриси: Феновете на „Хари Потър“ потънаха в скръб

Почина световноизвестната актриса Маги Смит, известна най-вече с ролите си в "Хари Потър" и "Абатството…

преди 15 часа

След като млада майка у нас скочи с детето си на ръце от третия етаж: Какво е неговото състояние сега?

Припомняме, че миналата седмица 20-годишна жена от хасковското село Маслиново скочи с едногодишната си дъщеричка…

преди 16 часа

Ще има денонощни мобилни екипи за помощ на деца в риск

Разкриват денонощни мобилни екипи, които да бъдат в помощ на деца в риск у нас.…

преди 16 часа

Полицията засече 25 пияни и 11 дрогирани шофьори по пътищата в България за ден

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 17 часа