in

Безплатни прегледи на слуха ще има във Варна: Изведени са телефони за предварително записване

Снимката е илюстративна: Pixabay

Медицински университет-Варна ще отбележи Световния ден на слуха с безплатни профилактични прегледи за откриване на нарушения на слуха и на вестибуларния апарат

За трета поредна година Медицинският университет във Варна се включва в отбелязването на Световния ден на слуха с безплатни медицински прегледи за откриване на нарушения на слуха и проблеми с вестибуларния апарат. Това съобщиха днес от пресслужбата на учебното заведение.

Прегледите ще се извършват от 13 февруари до 2 март включително, с модерната апаратура на Аудио-вестибуларната лаборатория в Университетския медико-дентален център.

Необходимо е пациентите да се записват предварително на посочените телефони: 0882 413 456 или 052 677 299.

Екип квалифицирани лекари, сред които и един от водещите специалисти по оториноларингология проф. д-р Марио Милков, ще осъществява въпросните прегледи.

Според проф. д-р Марио Милков проблемите с ушите са сред най-често срещаните, а профилактичните прегледи са нужни за навременното откриване на предпоставки, които могат да доведат до трайно увреждане на слуха или внезапната му загуба.

От 2007 година досега Световната здравна организация /СЗО/ отбелязва Световния ден на слуха на 3 март с инициативи, които да насочат вниманието на обществеността към проблемите на слуха. През 2023 година те са под мотото „С грижа за слуха за всички! Нека го направим реалност“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.