in

И младежи, и възрастни се качват дрогирани и пияни зад волана във Варна и областта

Снимка: "Нова Варна"

Полицията във Варна и Девня е заловила двама, качили се зад волана в нетрезво състояние, в петък и събота. Единият е бил 18-годишен и дрогиран, а другият 58-годишен и пиян

В събота, към 23 часа, в Суворово, служителите на РУ Девня спрели за проверка лек автомобил, шофиран от 18-годишен жител на с. Генерал Колево. Това съобщиха от ОДМВР-Варна за медия „Нова Варна“.

При контрола с техническо средство станало ясно, че младежът е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества. Той е дал кръвна проба в болнична лаборатория, задържан е в ареста за срок до 24 часа и срещу него се води досъдебно производство.

Аналогичен бил и случаят с 58-годишен варненец, засечен ден по-рано в областния град. Униформени от Четвърто РУ спрели мъжа за проверка и установили, че той управлявал автомобила си след употреба на алкохол.

Изпитите спиртни напитки били доказана при извършения тест с дрегер. По случая е образувано бързо производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.