in ,

Пътен експерт с подробности за жестокото меле на пътя край Варна (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/Катастрофи България

Експертът по пътна безопасност Диана Русинова публикува снимки от тежката катастрофа, която се случи тази сутрин край Варна. Тя даде и някои подробности около верижната катастрофа

Припомняме, че имаше зверска катастрофа между два леки и един тежкотоварен автомобил.

Жестока катастрофа край Варна: До момента има информация за 4 жертви. Пътят е затворен

„На 15.02.2023 г., около 08.00 часа, на републикански път I-2 (Варна – София), в района на разклона за квартал „Повеляново“ (гр. Девня), лек автомобил марка „Мазда“ се движи в посока гр. Девня и по неизвестни към момента причини се отклонява постъпателно в ляво, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в товарен автомобил „Мерцедес“, движещ се в посока гр. Варна. Вследствие на удара товарният автомобил „Мерцедес“ навлиза в лентата за насрещно движение и последва втори удар с друг насрещно движещ се в посока гр. Девня лек автомобил „Дачия“. Вследствие на ПТП е загинал водача на л.а. „Мазда“, водача на л.а. „Дачия“ и двама пътници от същия“, обяснява Русинова.

По информация от полицията вследствие на удара, на място са починали водача на единия автомобил – 36-годишен, както  и водачът – на 61 и двамата пътници на 38 и 57 години, от другата кола. Други трима пътници от второто превозно средство са с леки наранявания. Работата по изясняване на обстоятелствата, довели до трагедията, продължава под наблюдение на прокуратурата.

Снимка: Facebook/Катастрофи България
Снимка: Facebook/Катастрофи България

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.