Категории: АкцентиВарна

Адв. Николов победи. Съдът: Социалните във Варна са отнели незаконно 5-те деца

Реклама

Както първи Ви съобщихме, адв. Петър Николов пое защитата на отнетите деца от Социалните от едно варненско семейство. Правдата възтържествува и делото е спечелено в полза на родителите. Адв. Николов доказа, че мотивите за отнемането на децата не отговарят на обективната истина. Старшият юрист консулт в Дирекция „ Социално подпомагане“ е в много деликатна ситуация в предвид властовата позиция.

Подробна информация за може да намерите:

Адв. Николов за отнетите деца във Варна: За мен са задържани буквално под стража

Ето и част от мотивите на съда и решението му:
Настаняването на дете извън семейството е крайна мярка за закрила, която следва да се прилага при наличие на една или повече от предвидените в закона предпоставки и във всеки случай при съблюдаване на най-добрия интерес на детето, което в конкретния случай не е сторено. Правото на детето да запази личните отношения с родителя си е защитено от международното право в чл. 9, § 1 от Конвенцията за правата на детето, което осигурява детето да не бъде разделяно от родителите си против тяхната воля, освен когато компетентните власти решат в съответствие с приложимите закони и процедури и при възможност за съдебен преглед, че такова разделяне е необходимо за висшите интереси на детето. Това непосредствено, спешно разделяне е възможно в случаите на малтретиране, но в настоящия казус категорични и безспорни данни за това няма.

Административен съд – Варна днес реши. Отменя всички заповеди на Социалните.ОТМЕНЯ Заповед № ЗД/Д-В-021/ от 18.01.2023г. на Директора на Дирекция „ Социално подпомагане“ – Варна, с която на осн.чл.27 ал.1 вр.чл.25 ал.1 т.3 от ЗЗДет и чл.33 от ППЗЗДет, детето Д. Б.Л. ЕГН **********, е настанен спешно, временно, в Център за настаняване от семеен тип – с.Кичево.
ОТМЕНЯ Заповед № ЗД/Д-В-022/ от 18.01.2023г. на Директора на Дирекция „ Социално подпомагане“ – Варна, с която на осн.чл.27 ал.1 вр.чл.25 ал.1 т.3 от ЗЗДет и чл.33 от ППЗЗДет, детето Л. Б.Л. ЕГН **********, е настанен спешно, временно, в Център за настаняване от семеен тип – с.Кичево.
ОТМЕНЯ Заповед № ЗД/Д-В-023/ от 18.01.2023г. на Директора на Дирекция „ Социално подпомагане“ – Варна, с която на осн.чл.27 ал.1 вр.чл.25 ал.1 т.3 от ЗЗДет и чл.33 от ППЗЗДет, детето А.Б.Л.ЕГН **********, е настанена спешно, временно, в Център за настаняване от семеен тип – с.Кичево.
ОТМЕНЯ Заповед № ЗД/Д-В-024/ от 18.01.2023г. на Директора на Дирекция „ Социално подпомагане“ – Варна, с която на осн.чл.27 ал.1 вр.чл.25 ал.1 т.3 от ЗЗДет и чл.33 от ППЗЗДет, детето С.Б.Л.ЕГН **********, е настанена спешно, временно, в Център за настаняване от семеен тип – с.Кичево

Цялото решение на съда може да намерите тук

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Йордан Цонев ще води листата на ДПС във Варна

В Деня на Независимостта на България "Движение за права и свободи – Ново начало" регистрира…

преди 14 минути

Делян Пеевски ще води две листи за изборите

Водач на листата на коалицията "ДПС - Ново начало" в Хасково ще бъде лидерът ѝ…

преди един час

Силно земетресение удари Халкидики

Земетресение с магнитуд 4.9 по скалата на Рихтер е регистрирано в района на полуостров Халкидики…

преди един час

Слави Трифонов влиза в играта. Иска да става депутат

Слави Трифонов ще води листата на “Има такъв народ” (ИТН) в 25 Многомандатен избирателен район…

преди един час

Какво ще бъде времето в понеделник

Утре ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Максималните…

преди 2 часа

Тежка катастрофа на оживен булевард

Автомобил катастрофира снощи на столичните булеварди „Тодор Александров” и "Константин Величков”.  Сигнал е подаден в…

преди 2 часа