Категории: Варна

Владислав Николов за първата детска линейка във Варна: Най-голямата ми мотивация беше живота на децата (СНИМКА+ВИДЕО)

Реклама

Днес варненци присъстваха на едно голямо и дълго чакано събитие. Първата за Варна специализирана и изцяло оборудвана детска/неонатална линейка от сдружението „Аз вярвам и помагам“ беше представена днес. Средствата за нея бяха събрани от пластмасови капачки, стотинки както и от много дарения на хора с добри сърца, които бяха съпричастни с каузата през цялото време.

За разлика от стандартните линейки, детската разполага с подходящ дизайн и специализирана носилка с японски транспортен кувьоз за най-малките бебета. „Той ще бъде на разположение на АГ-болницата и ще го ползваме при нужда. От 2015 г. чрез кампаниите на сдружението са събрани 241 тона капачки, а с приходите са дарени 22 апарата за детските и АГ-клиники във Варна. Тя пристигна оборудвана с апаратура и консумативи, сред които и японски транспортен кувьоз за най-малките пациенти. За по – големите в автомобила е монтиран телевизор, на който да гледат детски клипове и песни, за да се намали тревогата им.

Специално за медия “Нова Варна“ след мащабното събитие, организаторът на сдружението “Аз вярвам и помагам“ Владислав Николов сподели своето вълнение пред камера като разкри и своите бъдещи планове и следващи смели цели.

Здравейте, предполагам, че в този момент емоциите във Вас са наистина силни, предвид дългоочакваното официално представяне на детската линейка, която ще бъде в помощ на много деца?

Определено емоциите са изключително чисти. За мен е много голяма чест и радост да мога да видя този труд, защото това е един реализиран проект на всички хора за всички хора и за мен наистина най – голямото нещо е една огромна благодарност към всички, които са участвали в кампанията.

Можете ли да ни кажете какви бяха трудностите, през които преминахте, за да може тази мечта на много варненци да се сбъдне?

Всъщност трудностите бяха преди 8 години, когато създадох за първи път идеята да събираме капачки в помощ на бебетата. Тогава все още не беше модерно, не се знаеха нещата за капачките, тогава бяха трудностите. В момента за моя радост хората вече са запознати и се случват нещата. Конкретно за тази линейка миналата година март месец обявихме, че ще събираме над 250 000 лв. за да закупим линейка. Четири месеца по – късно парите бяха събрани, след още 4 месеца по – късно вече бяхме договорили изпълнителите, които да направят този проект и всичко започна да се случва.

Коя беше вашата най – голяма мотивация и вдъхновение през всички тези периоди?

Живота на малките деца, които всъщност имат най – голяма необходимост от лекарите от специалистите и от една качествена, модерна апаратура в 21-ви век, за да може да се спестят техните трудности, които са свързани с  тяхното оцеляване.

– Какво хубаво предстои оттук нататък?

Най – хубавото предстои още от утре – 17, 18 и 19 февруари, детската линейка ще бъде достъпна за всички, които искат да я видят през тези дни. Всеки, който е участвал в тази кампания и е бленувал за тази линейка да дойде да я види и по този начин да види, че има смисъл и ние успяваме заедно.

– Благодаря Ви за това интервю с пожелание за още много бъдещи успехи.

И аз Ви благодаря и поздрави на целия екип на медия “Нова Варна“.

Снимка: Нова Варна
Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 9 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 9 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 9 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 11 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 12 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 12 часа