Категории: Варна

Във Варна наказват мъж, повредил платформа за хора в неравностойно положение: Заблъскал я с метална тръба

Реклама

Районен съд – Варна наложи наказание „пробация“ на 27-годишен, противозаконно повредил платформа за хора в неравностойно положение. Мъжът е признал вината си в съда. Той е повредил контролен панел, сноп кабели и други технически елементи от въпросната платформа. Обвиняемият е сторил престъпното деяние след полунощ на 16 октомври 2021 г., под въздействието на алкохол. Той се бил подразнил от шума, издаван от монтираната платформа. Започнал да удря контролния панел с метална тръба

27-годишен мъж призна в съдебна зала вината си по повдигнатото спрямо него обвинение в противозаконно повреждане на чужди движими вещи – контролен панел, сноп кабели и други технически елементи, монтирани на платформа за хора в неравностойно положение в подлеза на спирка „Явор“ във Варна. Деянието е наказуемо по чл. 216, ал. 1 от НК.

Престъплението е извършено от подсъдимия след полунощ на 16 октомври 2021 г. Под влияние на употребен алкохол и подразнен от силния шум, издаван от монтираната в подлеза платформа, подсъдимият опитал да я изключи, на след като не успял – започнал да удря контролния й панел с намерена наблизо метална тръба. В резултат на действията му били счупени капаци, скъсани кабели, увреден контролния панел и други части от съоръжението. Очевидец на случващото се сигнализирал преминаващ полицейски патрул и извършителят бил задържан край подлеза. Повредите по платформата, собственост на община Варна, са в общ размер на около 2400 лева.

Нанесените материални щети към момента са възстановени. По силата на одобрено в съдебна зала споразумение, на 27-годишния подсъдим бе наложено наказание от 10 месеца пробация, при периодичност два пъти седмично на регистрацията по настоящ адрес, както и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители, също за срок от 10 месеца. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Празник е: Ето каки са поверията, традициите и обичаите, свързани с 23 септември

На днешния ден (23 септември) Православната църква чества зачатие на Св. Йоан Предтеча и Кръстител.…

преди 2 минути

Колко пъти седмично можем да ядем картофи според експерти?

Картофите са любима храна на много хора по света. Те могат да се приготвят по…

преди 22 минути

Весела Чернева обяви какво може да се случи с Украйна ако Камала Харис спечели

Според зам.-директора на Европейския съвет за външна политика е възможно около или след изборите за…

преди 32 минути

Тези места край Варна остават без вода в почивния 23 септември

От Водоснабдяване и канализация - Варна съобщават, че следните райони във варна и областта ще…

преди 40 минути

Задават се 30° у нас, а след това иде обрат във времето – нахлуване на студен въздух, дъжд и гръмотевици

От НИМХ обявиха своята седмична прогноза за времето в България за дните от 24.09.2024 г.…

преди 44 минути