in ,

Георги Костов: Какво би било, ако партиите работеха за бъдещето на България?

костов
Георги Костов

Аз вярвам, че всички ние искаме да живеем в една по-добра България!

Как би изглеждала България, ако всички партии работеха за бъдещето й? Ето какво щяхме да имаме:

Достойно заплащане за всеки български гражданин, който работи за добруването на семейството си и развитието на България.

Добро развито здравеопазване с лекари и специалисти, които се развиват тук в Родината си и остават!  Модерни конкурентни болници, в които да идват и чужденци да се лекуват, както ние сега ходим в Турция да се лекуваме. Български, добре образовани лекари, да се грижат за нашите баби и дядовци. Нашите родители и деца да бъдат здрави, а не да се лекуват в чужбина, и то с дарения, защото държавата отсъства. Да имаме качествени и достъпни лекарства.

В България да се храним с българска качествена храна от нашите села, а не от чужди производители, в чужди вериги. За да сме един здрав народ, почитащ българските традиции.

Да имаме добро и адекватно образование, за да може нашите деца да са желани специалисти навсякъде по света. Учителите да бъдат с достойно заплащане и да не се срамуват от отговорната работа, която вършат.

Да живеем в сигурна държава, която се развива според ценностите на нашето общество. Когато вървим да не се оглеждаме непрекъснато, кой може да ни ограби или нападне. Да сме сигурни за нашето имущество, да сме сигурни, че когато нашите деца играят навън са пазени от държавата ни… Да няма война по пътищата, да няма погазване на закона.

Какво би било, ако партиите работеха за бъдещето на България?

Ние сме една от най-старите държави в Европа, а в същото време най-изоставаща и бедна. Защо не се получава, защо при нас демокрацията и партийната система не действа, както при другите държави.

Ако работеха добре партиите,  хората щяха да имат възможности за спокоен и пълноценен живот.  Голямата част от доходите им щяха да бъдат използвани за спестявания. Партиите щяха да поставят националния и социалния интерес пред този на корпорациите и собственото си оцеляване. Коалициите щяха да се изковават по каузи и политики в интерес на народа и държавата.

Ако работеха добре партиите, световният бизнес щеше да чака, за да работи на българска земя, а държавата щеше да е неговият най-сигурен партньор. Родните продукти и марки щяха да бъдат незаменими във всяко европейско домакинство с етикет за най-доброто качество.

Ако работеха добре партиите, политиците щяха да са сигурни в думите и делата си, защото държавата стои зад тях, а строгостта на закона ги подпира от двете страни да не кривнат от пътя.

Какво би било, ако хората в партиите наистина работят за бъдещето на България?

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/