Категории: България

Луда гонка с полицията в Шумен: Стабилно пийнал шофьор кара 2 км по черен път, за да избяга

Реклама

Екшънът се е разиграл около 14 ч. на вчерашния ден в Шумен. Там шофьор с 2,59 промила алкохол криволичел по пътищата. Полицаите го погнали и последвала луда гонитба. По думите на началника на смяната пияният шофьор е създал няколко опасни и рискови ситуации

След опити да осуети полицейска проверка и бягство с лек автомобил и шофиране около 2 км по черен път, полицейски служители от РУ-Шумен задържаха 47-годишен местен жител. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен за медия „Нова Варна“.

Малко преди 14 часа вчера екип на охранителна полиция към полицейското управление в града извършвал проверка на водач на лек автомобил на ул. “Университетска“ в града. До униформените спрял мъж и им подал сигнал, че забелязал мъж, който шофира в района на общежитията на университета, криволичи и по всяка вероятност е пиян.

Униформените се насочили към ул. “А.С. Пушкин“ мястото, направили обход в района и забелязали водач на лек автомобил с шуменска регистрация, който отговарял на описанието. Водачът ги подминал. Последвали го, подали звукова и светлинна сигнализация, но не спрял, а продължил да се движи.

Навлязъл в черен път покрай автошколата, оттам направил няколко обиколки в района, излязъл на ул.“ Университетска“, продължил по ул.“ Цвята Кънчева“. Отново навлязъл в черен път покрай общежитията, в района на школата униформените успели да го спрат. Водачът на автомобила бил във видимо нетрезво състояние. Установена била самоличността му – 47-годишен местен жител. Тестван бил с дрегер. Отчетени са 2,59 промила алкохол в издишания въздух. Правоспособен водач е. Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества, пробата му е отрицателна.

По данни на началника на смяната инсп. Димитър Димитров водачът е създал няколко опасни и рискови ситуации с преминаващи водачи на автомобили. „ Още в началото когато не спря и го последвахме и бяхме изключително предпазливи, тъй като минаваше покрай паркирани автомобили и се размина с няколко водачи. Трябваше да действаме хем бързо да го спрем, хем по начин, по който да не създаде опасна и конфликтна ситуация с останалите участници в движението. С помощта на колегите Пламен Борисов и Мирослав Дурлев успяхме да го спрем навреме и да предотвратим евентуален инцидент. Благодарим на мъжа, който ни подаде сигнал, допълни инсп. Димитров.

47-годишният шуменец е задържан е в полицейското управление в Шумен. За шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила и това, че е пречил противозаконно на полицейски орган да изпълни служебните си задължения е образувано бързо производство.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Проф. Рачев обяви за внезапен обрат във времето: Това са датите

По думите на климатолога проф. Георги Рачев тази седмица се очертава прекрасно време - много…

преди 4 минути

Без ток във Варна и областта днес остават всички тези райони

На 24.09.2024 г. В периода 8:00 ч. до 17:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди 9 минути

Жозеп Борел: На ръба на тотална война сме

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел предупреди, че конфликтът между Израел и ливанската групировка "Хизбула"…

преди 19 минути

Доган се появи и проговори за Пеевски. Разкри каква е голямата цел (Видео)

Очаквано Ахмед Доган се появи и пред активисти и зададе курс на кампанията за предстоящите…

преди 23 минути

Времето по Черноморието днес: Ето какви температури да очакваме

Според прогнозата на НИМХ днес (24 септември, вторник) времето по Черноморието ще бъде предимно слънчево,…

преди 2 часа

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 16 часа