Категории: България

Кметът на Перник: След случая със Сашко енергията е различна, повече усмивки има по лицата на хората в моя роден град

Реклама

От медия „Нова Варна“ проведохме интервю с кмета на Перник Станислав Владимиров – един от напусналите БСП видни партийни кадри след проведения миналата седмица зрелищен Конгрес на Столетницата. Попитахме го, какви са мотивите му за напускането на БСП, ще се кандидатира ли отново за кмет на местните избори тази есен, променил ли е случаят със Сашко перничани? Какво още каза за нашата медия кметът на Перник, прочетете в интервюто му тук.

Станислав Владимиров е роден на 30.12.1978 г. в гр. Перник. Завършил е средното си образование в ГПЧЕ „Симеон Радев“ с профил Английски език. Висшето си образование завършва в УНСС със специалности „Стопанско управление“ – бакалавър и „Маркетинг“ – магистър. Работил е в сферата на финансовото и банково дело. Бил е заместник-кмет на община Перник по здравеопазване, социални дейности и сигурност. На парламентарните избори произведени на 12.05.2013 г. е избран за народен представител от 14-и МИР – Перник в 42-то Народно събрание. Член на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, Комисия по правата на човека и жалбите на гражданите, Комисия по инвестиционно проектиране. През март 2017 г. е избран за народен представител в 44-то НС. На местните избори през 2019 г. е избран за кмет на община Перник.

Припомняме на читателите ни, че на провелия се миналата седмица Конгрес на Левицата се разрази истински екшън – членове на партията не бяха допуснати от охраната на събитието, което доведе до отцепването на много кадри от структурите на БСП:

https://novavarna.net/2023/02/12/%d0%bd%d0%b5%d0%be%d1%87%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%82-%d0%b2-%d0%b1%d1%81%d0%bf-%d0%ba%d0%be%d0%b9-%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d1%83%d1%81%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82/?preview_id=469347&preview_nonce=09b4e13536&post_format=standard&_thumbnail_id=392455&preview=true

Борислав Гуцанов открито призоваха кметът на Перник да напусне своя пост, освен партията и отправиха тежки обвинения срещу него:

https://novavarna.net/2023/02/15/%d0%b3%d1%83%d1%86%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d1%83%d1%81%d0%bd%d0%b0%d0%bb-%d0%b1%d1%81/?preview_id=469826&preview_nonce=c7c32c95c6&post_format=standard&_thumbnail_id=469829&preview=true

Ето какво каза специално за медия „Нова Варна“ градоначалникът на Перник:

– Г-н Владимиров, какви са причините за напускането Ви на БСП?

Това е решение, което обмислям от седмици. Аз напуснах ръководните органи на партията миналото лято. Наистина, много трудно решение. Почти целият ми съзнателен живот е минал в БСП – много приятелства, много емоции, много сантименти… но средата изключително много се влоши през последните години. Започнаха преследвания от партийни другари, лепене на етикети, една омраза, една наистина токсична и отровна среда, която започна все повече и повече да се задълбочава.

Видяхте на Конгреса какво се случи – недопускане на делегати, сълзи в очите на тези хора, пропътували стотици километри. Невероятни мерки за сигурност – все едно вътре сме някакви зверове, които трябва да се изядем, а не колеги, другари, единомишленици, които трябва да правят политика, да правят истински дебати.

Изключването на една цяла младежка генерация от подготвени, кадърни, умни, способни хора, включително и от Пернишката ни структура, доведе до това, че търпението ми се изчерпа и взех това трудно и тежко решение за мен.

Така разбирам лидерството, че когато твои хора се отстраняват по такъв безпардонен начин, човек трябва да застане зад тях, ако вижда в свое лице лидерски качества. Ако иска да е ръководител, трябва да застане до тях в този труден момент.Решението за напускането на БСП ще ми тежи много месеци напред, но това е пътят, който съм поел.

Пожелавам успех на доскорошните ми партийни другари. Няма да им лепя етикети, както те си позволяват по мой адрес. С голяма част от тези хора аз съм работил дълго време. Не е коректно, не е етично, да им давам оценки и да им правя квалификации. Те са си поели по свой път, пожелавам им успех. Аз по техен адрес лоша дума няма да кажа.

Критикувал съм само Корнелия Нинова в много голям период от време, защото тя е наистина външно тяло за нашата партия. Тя не е от нашата партийна кръв. Заобградила се е с хора, които нямат нищо общо с БСП. Аз съм си позволявал критики по техен адрес, но за партийни мои другари, с които съм работил, няма да лепя етикети.

– Възнамерявате ли отново да се кандидатирате за кмет на Перник на предстоящите местни избори тази година?

Докато срещам тази огромна подкрепа от перничани, ще продължавам да ръководя и ще се кандидатирам за кмет на есен.

Ако отново бъда избран, ще продължа да работя за превръщане на моя град в това, което виждам в моите мечти. Срещам огромна подкрепа, така че съм заявил, че на есен ще се кандидатирам отново.

– Какви са големите инфраструктурни проекти в Перник, които се реализират в момента или предстоят да бъдат започнати?

Започнали сме още от началото на мандата наистина огромни проекти, които ще се реализират и в тази година. Знаете, че ние в момента имаме един полу-бюджет. За съжаление, предходният парламент не успя да изготви и един дългосрочен бюджет, който да ни даде по-големи възможности, но въпреки това сме се захванали с огромни инфраструктурни проекти, които ще реализираме тази година.

Такива са: рекултивацията на сметището ни. Това е не само един от големите проблеми на Перник, но и на много общини в България. Предстоят наказателни процедури. Ние сме на финалната права. Сметището е почти готово. Нова клетка изградихме на регионалното ни депо. Изграждаме плувен басейн със спортни зали, спортен балон. Ремонтираме старите ни спортни съоръжения. Много пътища, много водопроводи, много канализации се смениха в нашия град. Кръгови кръстовища бяха изградени. Облагородени бяха много междублокови пространства. Предстои саниране, което ще допринесе да се промени облика на Перник.

В момента в Перник се движат нови автобуси на градския транспорт. Спечелили сме още един проект, с който ще обновим автобусния транспорт. Подменено е и уличното ни осветление. Ако тръгна да изброявам всичко, няма да ни стигне времето. Десетки, десетки неща са, с които сме се захванали.

Поставили сме си много цели, изпълняваме ги и надявам се тази година да ги приключим успешно.

– По Ваши наблюдения станаха ли по-сплотени хората в Перник след инцидента със Сашко?

Ние в Перник показахме при много кризи, че сме като едно голямо семейство. Водната криза, след това Ковид-кризите, редица други събития и премеждия, които ни се случиха. При всичките тези предизвикателства ние бяхме като едно голямо семейство. Това ни дава огромна сила.

Повечето от кризите завършиха благополучно, включително и със Сашко. Това беше едно чудо, на което се радваше цяла България. Наистина тогава показахме, че ние можем да сме като един юмрук. Енергията е по-различна от тогава в нашия град. Градът се развива. Повече усмивки има по лицата на хората в моя град. Това искам да виждам и надявам се, със своите действия да продължавам да усмихвам моите съграждани.

– Благодарим Ви за този разговор.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 36 минути

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 15 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 15 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 15 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 15 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 15 часа