in

България се готви да отбележи 150 години от гибелта на Левски

На 18 февруари в Карлово ще се проведе възпоменателната церемония по повод 150 години от гибелта на Левски с начало – 18.00 ч. 

Националната програма за отбелязване на 150-атата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски е приета с решение на Министерския съвет, като още в края на 2022 г. е създаден Национален инициативен комитет (НИК) за отбелязване на значимото събитие. Патрон на честванията е президентът Румен Радев, предаде Националното радио.

Председател на НИК е министърът на културата – към днешна дата Найден Тодоров, заместник-председател е заместник-министърът на културата доц. д-р Пламен Славов, а членове в НИК са 34 души, сред които на първо място са министрите на образованието, на отбраната и на външните работи, както и представител на Светия Синод. Член на НИК е и генералният директор на БНР Милен Митев, заедно с ръководителите на другите две обществени медии – на БТА Кирил Вълчев и на БНТ – Емил Кошлуков, както и много изявени личности и общественици.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/