in

Варненци почетоха паметта на Васил Левски (СНИМКИ)

снимка: Facebook

Днес повече от три часа продължи поклонението пред паметника на Васил Левски в Морската градина на Варна. А още в 9 часа бяха поднесеци венци и цветя пред барелефа на Апостола в кв. „Левски“, на ъгъла на булевардите „Осми Приморски полк“ и „Васил Левски“.

С кратък рецитал участниците в Детско вокално студио при Народно читалище „Васил Левски” и ученици от Основно училище „Черноризец Храбър” припомниха делото на Апостола, предаде Радио Варна.

В шествието, което събра три лъча от различни райони в града, участваха хиляди варненци, повечето с децата си, с крайна точка паметникът на Апостола на Алеята на Възраждането.

В 11 часа пред паметника на Васил Левски в Морската градина беше отслужена заупокойна молитва.

Венци и цветя бяха поднесени от Областният управител Марио Смърков, кметът на Община Варна Иван Портних, Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев, Общинският съвет, кметовете на райони, представители на държавни, общински и неправителствени структури и организации, военно-патриотични съюзи, учебни заведения и читалища, граждани и гости на града.

Най-старата пощенска марка с изображение на Васил Левски е изложена в Музея на Възраждането във Варна. Марката е издадена през 1929 година и е част от експозиция, посветена на 150-годишнината от обесването на Апостола на Свободата.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/