in

Ето какво очаква двамата мъже, задигнали бижута и цветя от автомобил във Варна

Снимка: Google Street View

Съдът разгледа внесени искания от Районната прокуратура за вземане на мерки за неотклонение по отношение на двама мъже, съответно на 47 и 49-годишна възраст, спрямо които са предявени обвинения за извършени на 8-ми март  кражби на вещи и пари от паркирани в централната част на Варна автомобили.

Посегателствата против собствеността са извършени в съучастие, при условията на продължавано престъпление, през интервал от 1-2 часа и по идентичен начин. Деянията се тежки умишлени престъпления, доколкото законодателят е предвидил за тях възможност за налагане на  наказание „лишаване от свобода“.

Двама мъже от Варна задигнаха букет с рози и златни обеци от купето на кола

Двамата мъже са осъждани. По отношение на 49-годишния деянието се явява осъществено в условия на опасен рецидив, след като преди по-малко от 3 години той е изтърпял ефективно в затвор наказание „лишаване от свобода“, отново за тежко умишлено престъпление. Спрямо 47-годишния деянието се явява извършено в изпитателния срок на влязла в сила предходна присъда за грабеж.

Като разгледа събраните до момента материали по досъдебното производство, Районен съд – Варна намери, че може да се направи обосновано предположение двете лица да са съпричастни към деянието, за което са привлечени като обвиняеми, както и наличие на реална опасност те да се укрият или да извършат престъпление. Предвид характеристичните им данни, степента на обществена опасност, тежестта и интензитета на престъпната дейност, съдебният състав счете, че адекватните мерки за неотклонение спрямо тях се явяват най-тежките – „задържане под стража“. Определенията по наложените мерки за процесуална принуда подлежат на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делата пред ВОС са насрочени за 15 март т.год. от 13:00 часа.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/