in

Ново предложение на пътни експерти: Да се минава през годишен преглед на автомобил само при едно условие

Кадър:vbox

Ново предложение дават пътни експерти и то е свързано с минаване на годишен преглед. Преди да го преминат, собствениците на автомобили трябва да представят документ за платени глоби към Пътна полиция. Дали обаче тоа предложение ще бъде реализирано?

Според бившия началник на софийската Пътна полиция Тенчо Тенев това е начин да се повиши събираемостта на глобите.

„Наистина всяка година минаваме технически преглед на автомобила и по този начин, иска не иска водача, като иде да си прекарва моторното превозно средство на годишен технически преглед , като му вкарат данните в системата, ще се установи, че има глоби за плащане, има хора по 4-5 години не си плащат глобите“, посочи Тенев.

„Това е една от успешните мерки да се вкарат глобите на съответния водач и ако те не са платени, автомобилът да не може да мине на преглед, тъй като, ако автомобилът няма годишен технически преглед, той се води неизправен на пътя и за него не важи КАСКО и при една проверка се налага глоба, че автомобилът е технически неизправен“, допълни Румен Дунев, автомобилен състезател.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/