Категории: Свят

След като руски изтребител свали дрон на САЩ над Черно море: Тагарев обвини Путин (ВИДЕО)

Реклама

Припомняме, че вчера руски изтребител свали безпилотен самолет на ВВС на САЩ над Черно море, след като повреди перката на американския дрон MQ-9 Reaper, според американски служител, запознат с инцидента. Бившият министър на отбраната Тодор Тагарев смята, че свалянето на американския безпилотен самолет над Черно море, е провокация от страна на Русия. Той заяви, че вероятно лично Путин е ангажиран с това решение

Дронът Reaper и два самолета Су-27 Flanker са действали над международни води над Черно море, когато един от руските самолети умишлено е летял пред безпилотния дрон и е излял гориво пред него, според официалния представител, предава Си Ен Ен. След това една от струите повреди перката на Reaper, която е монтирана на задната част на дрона, каза служителят. Повредата на витлото принуди САЩ да свалят Reaper в международни води в Черно море.

Свалянето на американския безпилотен самолет над Черно море категорично е вражеска провокация от страна на Русия. Това смята бившият министър на отбраната Тодор Тагарев.

„Тя е изпълнена по решение от най-високо равнище. Вероятно лично Путин е бил ангажиран при това решение. При този случай САЩ дават първа загуба във войната между Русия и Украйна”, коментира Тагарев пред Нова телевизия.

„В този казус не виждам случайност. Това са преднамерени действия на пилотите. Второ в този инцидент Америка дава загуби вече”, смята военният експерт.

Сега според Тагарев е интересно дали САЩ ще изпратят кораб, който да събере останките от този дрон. „Ако това е кораб, той няма да е учебен кораб, а ще е боен, няма да влезе сам”, каза Тагарев. „Този случай ще промени отношението на Вашингтон, а и на европейски столици, към тази политика да не се провокира Русия. Виждаме, че тази политика за Русия не значи нищо, Русия приема това като слабост и прави каквото си иска”, каза Тагарев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и…

преди един час

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 16 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 16 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 16 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 16 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 16 часа