in

Спипаха иманяри по Черноморието (СНИМКИ)

Снимка: ОДМВР-Бургас

Полицията в Бургас и Руен спипа двама мъже, единият от които криминално проявен. И двамата са задържани за това, че са извършвали иманярска дейност, като от домовете им са иззети различни предмети с културно-историческа ценност

В резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР-Бургас и Районно управление-Руен за осъществени иманярски действия, са проверени два адреса в селата Череша и Добра поляна, обитавани съответно от 32-годишен мъж и 55-годишен криминално проявен, извършвал и преди време иманярска дейност.

Намерени и иззети са металотърсачи, както и различни предмети с културно-историческа ценност (римски монети и части от накити), които ще бъдат предадени на специалисти за датиране. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В продължаващата полицейска операция са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, бургаската жандармерия и НАП – Бургас.

Снимка: ОДМВР-Бургас
Снимка: ОДМВР-Бургас

Снимка: ОДМВР-Бургас

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.