Категории: Избори 2023

Борислав Гуцанов: Големият губещ от войната в Украйна е Стара Европа и България като част от нея

Реклама

Най-голямата опасност пред България в момента е да бъде въвлечена във военния конфликт. Това заяви пред избиратели водачът на листата на БСП за Варна и Търговище Борислав Гуцанов. Той е категоричен, че това ще стане, ако властта попадне в ръцете на коалицията между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и ГЕРБ.

На практика между тези две формации няма разлика затова ги и нарекохме „коалиция на войната“. Те заедно гласуваха в Народното събрание военната помощ за Украйна, заедно гласуваха да бъдат дадени милиарди левове за „хартиени“ самолети и заедно подкрепиха конкретна американска фирма, която да доставя ядрено гориво, без да е ясно дали е съвместимо с технологията на нашата АЕЦ „Козлодуй“ без търг и конкурс. А иначе милеят и търсят най-доброто за България. „Единствената алтернатива в момента, която е в състояние да запази мира и да постигне енергийната независимост на България е 130-годишната, доказано мъдра, партия – БСП“, заяви Гуцанов. Според него големият губещ от войната в Украйна в момента е Стара Европа и България като част от нея. И даде конкретен пример, който касае всяко домакинство и фирма в страната ни: В момента цената на газа в европейските държави, който идва втечнен от САЩ, е в пъти по-висока от тази на „Газпром“. Само за миналата година сме платили 1 млрд. лева повече, а за първите два месеца на тази година – още 200 млн. лева.

На този фон печалбите на американските компании са умопомрачителни. Шепа големи консорциуми инкасират милиарди долари пряко от войната, а ние, европейците, плащаме сметката. Според него, по официални данни, увеличението в печалбата на „Шел“ за една година е $40 млрд., което е рекорд. Печалбата на „Тексако“ е $56 млрд., а на „Бритиш петролиум“ – $28 млрд. С 25% е увеличена капитализацията на 5-те най-големи производителки на военна техника в САЩ. „Мисля, че интересът на американската страна от войната и кризата на горива в Европа е пределно ясен“, подчерта Гуцанов.

Председателят на Националния предизборен щаб на „БСП за България“ провокира и с конкретни данни от различни държави и служби, които показват, че загиналите и безследно изчезналите до момента при военните действия са над 500 000 души като в тази цифра има и значителна част наемни войници. Официално Украйна влиза във войната с 2200 танка и тежка техника. Отчетът на унищожените танкове към момента е …над 7000.
„Анализа и изводите оставям на хората, които разсъждават и формират лично позицията си, а

не позволяват да им бъде промивано съзнанието“, коментира Гуцанов.

Източник: Пресцентър на БСП Варна

Kупуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди 4 минути

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 8 минути

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди 10 минути

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди 13 минути

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди 17 минути

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и…

преди 2 часа