in

Какво наказание наложим съдът на двама мъже от Варна, ограбили апартамент в голям квартал?

Снимка: Google Street View

Съдът наложи на двама подсъдими – 32-годишен и 35-годишен, наказания „пробация“. В продължение на 6 месеца всеки от тях следва да изпълнява задължителни пробационни мерки – периодични срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес два пъти седмично.

Наказанията бяха наложени по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.
На 9 април 2019 г., двамата в съучастие, чрез повреждане на преграда здраво направена за защита имот – входната врата на апартамент в квартал „Владиславово“, отнели телевизор с дистанционно и захранващ кабел на обща стойност за над 600 лева.

Подсъдимите знаели предварително, че собственикът на апартамента не живее постоянно в него. След полунощ на посочената дата те отишли до чуждото жилище, с натиск увредили дървото в близост до заключващия механизъм на бравата и проникнали в апартамента, откъдето необезпокоявани изнесли техниката. Още същата нощ оставили телевизора в заложна къща срещу парична сума.

Няколко дни по-късно съседи забелязали дървесни стърготини и увреждания в областта на бравата за жилището и уведомили потърпевшия собственик. Впоследствие, до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатата вещ е била заместена със съответна парична сума и причинените имуществени вреди от деянието са възстановени. Направените по делото разноски се поемат по равно от двамата подсъдими. Съдебният акт е окончателен.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/