Категории: Избори 2023

Павел Христов, кандидат за народен представител от ГЕРБ/СДС: Промяната дръпна ръчната спирачка за проектите на Варна

Реклама

От пресцентъра на ГЕРБ-Варна изпратиха позиция на кандидата за народен представител Павел Христов. Ето какво гласи цялата позиция (без редакторска намеса):

„Какво ни завеща Промяната – завършихме 2022 г. с рекордна инфлация за ЕС, която още ни държи в плен. Тази година се очаква да сме в същата, за съжаление, шампионска група. Инфлацията превърна цените на основни стоки и услуги в непосилни за голяма част от българското общество. Най-уязвимите групи страдат, не могат да покриват своите най-елементарни нужди в ежедневието. В селата е мизерия, няма строителство и ремонти на детски градини и училища, на ремонти и изграждане на пътна инфраструктура между населените места – така, както се правеше при управлението на ГЕРБ. Местната власт все по-трудно удържа на галопиращите цени, на скъпата ел.енергия за общинските сгради и улично осветление.

Промяната дръпна и ръчната спирачка за най-важните проекти за Варна с европейско финансиране и държавна подкрепа от републиканския бюджет. Бившият областен управител Благомир Коцев блокира в съда част от бюджета за миналата година, блокира благоустрояването в родния си град. Магистратите справедливо отмениха безразсъдното му решение, лишено от всякакви правни основания. С „осакатен“ бюджет, липса на национален бюджет и без нито 1 ст. европейско финансиране Община Варна и кметът Иван Портних правят обаче ремонти в целия град и в междублоковите пространства. АМ „Хемус“ беше един гарантиран и предварително разплатен проект, парите за който изчезнаха яко дим, финансовият министър Асен Василев от кабинета „Петков“ дума не обели за тях и за какво са изразходени. Обещанията на Промяната за втори Аспарухов мост, за АМ „Хемус“ и АМ „Черно море“ звучат като поредния предизборен зле режисиран драматичен сериал – точно както петте моста над Дунав, трите тунела, осемте магистрали, авиолинията между България и Северна Македония, която просъществува с един – два полета, финансирани от държавата с пари на вятъра.

Щедрите обещания на Промяната за 25 млрд. инвестии в Северна България сега са поредната лъжа и манипулации. За две години един пирон не са забили и 1 м асфалт не са положили. Интересно защо в кампанията не обикаля рейсът на Промяната по градове и села сега?! Пускат си селфита с марули на пазара, или се возят на трена, за да покажат, че са хора от народа. Ама не си помислиха за този народ, когото оставиха в бедстващо положение“.

Източник: Пресцентър на ГЕРБ-Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

С какво време започва октомври

В понеделник ще остане ветровито. Над източната половина от страната ще се задържи облачно и…

преди 11 минути

Безпрецедентна акция на полицията разгада мистерия с изчезнала жена

При безпрецедентна акция на служители от ОДМВР – Перник, за по-малко от 15 часа е…

преди 13 минути

Много е опасно да използвате чесънът по този начин

Както е известно чесънът има многобройни ползи за здравето.Този подправка не само добавя вкус към…

преди 30 минути

Чуйте жената от Белослав, дала 30 бона на телефонни бандити(ВИДЕО)

Както вече стана ясно, 66-годишна жена е получила обаждане от хора, които са се представили за…

преди 33 минути

Официално: Убиха лидерът на Хизбула

Стана ясно, че лидерът на Хизбула Хасан Насрала е убит, потвърди Израел. В последните часове…

преди 39 минути

Блокират за месеци централната част на Варна

За 1 октомври т. г. е планирано началото на изграждането на едно от основните съоръжения…

преди 47 минути