Категории: Избори 2023

Борислав Гуцанов, председател на Националния предизборен щаб на „БСП за България“ и водач във Варна и Търговище: Плащаме руски газ, но на пъти по-висока цена

Реклама

„Шумно рекламираната от ПП-ДБ и от служебното правителство диверсефикация на доставките на газ са нищо повече от доставки на руски газ, но на пъти по-високи цени, защото я купуваме през посредници, а не директно“. Това заяви председател на Националния предизборен щаб на „БСП за България“ и водач във Варна и Търговище Борислав Гуцанов.

„Преди ние изнасяхме газ за Турция, а сега ще внасяме. И това, при положение че „Южен поток“ можеше да мине през България и около Варна да бъде направен най-големият газов хъб на Балканите. Този проект обаче бе спрян от Бойко Борисов и сега цената на газа е в пъти по-скъпа“, припомни Гуцанов. Той определи като национално предателство от страна на ГЕРБ – ПП и ДБ, опита им да наложат американски монопол върху доставките на газ и ядрено гориво за България и то на цени, несравнимо по-високи от тези на „Газпром“ и „Росатом“. За миналата година са платени 1 млрд. лева повече, а само за първите два месеца на тази година – 200 млн. лева. Липсата на инфраструктурна готовност за приемане и икономическа изгода за България от ползването на втечнен газ от САЩ, превръща страната ни не във фактор, а в енергийно джудже не само на Балканите, но и в Европа. „Това ни поставя в зависимости, от които имат полза чужди държави, а българският народ пъшка под високите цени на ток, стоки и услуги“, категоричен е Гуцанов.

Има ли тогава разлика между „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и ГЕРБ, след като гласуват еднакво, пита кандидатът на „БСП за България“. „Затова мъдрата БСП е единствената алтернатива. Ние ще продължим да настоява за преговори с „Газпром“, за да се намали напрежението върху българската икономика от високите цени на горивата, и дострояване на АЕЦ „Белене“, за да се нормализира енергийният пазар в страната“, заявява Борислав Гуцанов.

Източник: Пресцентър на БСП Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Времето по Черноморието днес: Мъгла и облаци сутринта и слънце през деня

От НИМХ прогнозират, че времето днес (25 септември) ще бъде предимно слънчево. Очакват се максимални…

преди един час

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 15 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 15 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 15 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 16 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 16 часа