in

Диан Драганов, “Български Възход”: Проблемите на малките общини във Варненска област трябва да бъдат чути и решени

Снимка: ПП "Български Възход" Варна

Проблемите на малките общини във Варненска област могат да се решат само ако местна и централна власт най-накрая си подадат ръка

Водачът на варненската листа на „Български възход“ – Диан Драганов проведе множество неформални срещи с граждани във всичките 12 общини в областта. Няколко са основните проблеми, които хората от малките общини във Варненска област без изключение споделят, а именно: лошата пътна инфраструктура, безработицата, обезлюдяването, липсата на адекватна лекарска грижа, а някъде дори няма и аптеки. Какво още споделиха хората пред водача на листата на „Български възход“ за МИР-3 Варна – Диан Драганов и какви са неговите виждания за преодоляване на тези проблеми, може да разберете, ако прочетете цялата статия тук.

Снимка: ПП „Български Възход“ Варна

„И четирите големи проблема, които се наблюдават във всяка една от малките общини във Варненска област – безработицата, обезлюдяването, лошата инфраструктура и липсата на адекватна медицинска помощ, са взаимно свързани и произтичат един от друг.“, смята Драганов. Според него, липсата на добри пътища води до отлив на инвестиции от страна на бизнеса. Това пък от своя страна предизвиква недостиг на работни места и съответно неизбежно води до високи нива на безработица. Липсата на препитание пък е виновна за обезлюдяването и кара младите хора да заминават за чужбина, където да търсят късмета си. Драстичното намаляване на населението и лошите пътища в областта отблъскват личните лекари да практикуват в малките общини.

Снимка: ПП „Български Възход“ Варна

„Така се стига до положението, че в 21 век в с. Долище, община Аксаково, нямат нито лекар, нито аптека. В община Аврен пък аптека има само в с. Приселци, а от началото на годината в селата: Аврен, Здравец и Садово – нямат личен лекар и жителите им трябва да ползват поликлиниките във Варна при нужда.“ – споделя водачът на варненската листа на „Български възход“.

Снимка: ПП „Български Възход“ Варна

Според него, проблемът, който се наблюдава без изключение във всяка една община и е първоизточник на останалите „беди“, е липсата на адекватна пътна инфраструктура, на свързаност, както вътре в общините, така и между тях. „Пътната отсечка между с. Езерово и средния път за град Девня е толкова разбита, че пътуващите от там са направили черен път през нивите, като са отъпкани десетки декари обработваема земя. В Община Бяла над 50% от пътната мрежа е в лошо състояние. Не остава назад и Община Ветрино, където особено проблемен е участъкът между град Ветрино и село Неофит Рилски. Не по-малък проблем е околовръстният път в Община Провадия, където в момента огромен тежкотоварен трафик минава през центъра на града“ – споделя Диан Драганов.

Снимка: ПП „Български Възход“ Варна

„Липсата на хубави пътища спира инвестициите, не се откриват работни места и така се стига до високи нива на безработица и до прогонване на младите хора в чужбина“, допълва водачът на „Български възход“ за МИР-3 Варна.

Снимка: ПП „Български Възход“ Варна

„Емиграцията и обезлюдяването са сред основните проблеми на община Суворово. В общините Дългопол и Вълчи дол безработицата по последни официални данни на НСИ е съответно 21% и 18%.“ – казва още той.

Снимка: ПП „Български Възход“ Варна
Снимка: ПП „Български Възход“ Варна

„Картината, която Ви очертах по-горе, говори сама за себе си. Това са проблеми, които са трупани с десетилетия. Ще излъжа нагло, ако кажа, че бъда ли избран за депутат, ще щтракна с пръсти и ще реша проблемите на хората в малките общини на Варненска област. Но пътят е един, само чрез целенасочена държавна политика, чрез засилване на връзката между местна и централна власт, чрез съставяне на стабилно редовно правителство и парламент, тези проблеми могат да се решат. От „Български възход“ предлагахме именно това в предходното Народно събрание – чрез диалог между партиите, на експертно ниво, да започне да се действа, защото вече е крайно време. България отново закъснява, а народът, т.е. всички ние сме тези, които плащаме сметката. Сметка, която скоро ще е твърде солена, ако големите политически партии не вземат мерки.“, обобщава Диан Драганов.

Снимка: ПП „Български Възход“ Варна
Снимка: ПП „Български Възход“ Варна

„Ако бъда избран за депутат от Варненска област, мога да обещая на жителите на малките общини, че проблемите, които чух, няма да бъдат забравени, че ще работя с цялата си енергия и хъс, както съм правил до сега в дългогодишната ми професионална кариера. Само заедно, обединили усилия можем да оставим на децата си една България, с която да се гордеят!“, обеща водачът на „Български възход“ за МИР-3 Варна – Диан Драганов.

Снимка: ПП „Български Възход“ Варна
Снимка: ПП „Български Възход“ Варна
Снимка: ПП „Български Възход“ Варна
Снимка: ПП „Български Възход“ Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/