Категории: Избори 2023

Калоян Икономов – двигателят „зад кадър“ във Варна на коалиция Продължаваме Промяната / Демократична България

Реклама

Има политици, които не обичат светлината на телевизионните прожектори, които не обикалят медийните студия, но са ефективни и тяхната работа води до конкретни резултати. Такъв политик е Калоян Икономов – потомствен варненец и бизнесмен, роден на 5 февруари 1978 г. Завършва Руското училище „Ал. С. Пушкин“ в морската столица, с профил италиански език. Придобива бакалавърска степен от Университета в Кент (Великобритания), а после магистърска по „Бизнес администрация“ от Чикагския университет в САЩ. Женен, баща на две деца.

Скромен и тих, но изключително деен, Калоян Икономов се определя като двигателят „зад кадър“ на Продължаваме Промяната във Варна. Той решава спонтанно да се занимава с политика след големите протести от 2020 г., защото вярва, че промяната към по-добро е възможна, единствено ако младите хора запретнат ръкави и се захванат за работа. Участва за първи път като кандидат за депутат на „Продължаваме Промяната“ от МИР-3 Варна на изборите през ноември 2021 година. Избран е за народен представител, както тогава, така и в последния 48-и парламент. Калоян Икономов е бил председател на Комисията за контрол над службите и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

От самото начало Калоян Икономов е и заместник-председател на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“, както и член на най-висшия орган на партията – изпълнителния съвет.

За предстоящите предсрочни избори на 2 април той е под номер 3 във варненската листа на новата коалиция „Продължаваме Промяната/Демократична България“.

Калоян Икономов в сградата на Народно събрание Снимка: Продължаваме Промяната

Като депутат в последните два парламента е участвал в редица законодателни инициативи, като: Закона за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс във връзка със създаването на механизъм за разследване на главния прокурор, както и в промените на Кодекса за социалното осигуряване. Промени, целящи пенсиите да могат да растат паралелно с инфлацията.

Взел е участие и в измененията на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, с които се създава възможност общото събрание на такива дружества да се провежда онлайн или да има онлайн включване в събранията на някои от членовете при невъзможност за физическо присъствие.

Друга законодателна инициатива, в която Калоян Икономов взема активно участие е изменението на Закона за пътищата – при пътуване без винетка да бъде налагана еднократна глоба, тъй като преди можеше да бъде налагана многократна глоба без лицето да е редовно уведомено.

Внимание заслужават в неговата дейност като народен представител и промените в Закона за местната власт и местната администрация, целящи създаване на мандатност от две години за местната власт в лицето на кметовете, както и заседанията на общинските съветници да се излъчват онлайн и дневния ред да бъде публикуван предварително на страницата на съответната община.

Участие на Калоян Икономов в предаването „Здравей България“ по Нова телевизия

Калоян Икономов беше сред малцината депутати, които се запознаха на живо с ужаса на войната в Украйна, като част от българската делегация на тогавашния премиер Кирил Петков. По време на това посещение ракета се взриви на по малко от 500 м. от колата, която транспортираше нашите политици. Едни от най-тежките гледки там обаче, според Икономов, са били останките от детски играчки и книжки сред руините на разрушените от снаряди сгради. Неговата съпруга е украинка и той е повече от лично ангажиран в справянето с последствията от тази жестока война.

Калоян Икономов се ръкува с Владимир Зеленски по време на визитата на българската делегация в Украйна

Множество са доказателствата за активната дейност на Калоян Икономов като народен представител от МИР-3 Варна. След изборите на 2 април, двигателят „зад кадър“ на коалиция „Продължаваме Промяната/Демократична България“, обещава да продължи да работи все така безотказно в интерес на гражданите на Варненска област.

Калоян Икономов – коалиция „Продължаваме Промяната/Демократична България“ Бюлетина №12 и преференция 103

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Очаквайте сигнал за тревога: Пак ще тестват Националната система за ранно предупреждение и BG-Alert. Това е датата

До броени дни отново ще се тестват Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и…

преди 45 секунди

Продавачка е присвоила хиляди от дрогерия: Дала и код за СОТ на мъж, за да краде

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж и жена за кражба и присвояване на пари.…

преди 11 минути

Отмъкнаха 9000 лв. от възрастна жена: Първоначално „ало“ измамниците ѝ искали 35 000 лв. за „изразходен ток“

От пресцентъра на разградската полиция съобщават, че поредна възрастна жена е станала жертва на телефонна…

преди 19 минути

25 септември е: Честит имен ден на празнуващите

На днешния ден (25 септември) Православната църква почита паметта на преп. Сергий Родонешки чудотворец и…

преди 25 минути

Синоптик обяви кога е най-топлият ден до края на месеца и кога ще завали сняг в планините

Според Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в последните два дни…

преди 33 минути

От НИМХ обявиха кога и къде да очакваме значителни количества дъжд

От НИМХ публикуваха своята прогноза за времето в България за периода от 26 септември до…

преди 46 минути