in

Помощ по въздуха: Вдигнаха „Спартан“ на животоспасяваща мисия

Снимка: Министерство на отбраната

Успешно бе транспортиран медицински екип при създадена донорска ситуация. Това се е случило с помощта на екипаж от ВВС и самолет „Spartan“. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Република България за медия „Нова Варна“. Транспортиран е медицински екип до Горна Оряховица

Дежурен екипаж на самолет C-27J „Spartan“ от 16-а авиационна база „Враждебна“ беше задействан вечерта на 26 март със задача да транспортира медицински екип от Военномедицинска академия при създадена донорска ситуация за органна трансплантация.

Самолетът излетя в 17:49 ч. и кацна на летище Горна Оряховица в 18:21 ч. В 22:52 ч. същата вечер самолетът се приземи обратно на летище София, като задачата по транспортирането на медицинския екип беше изпълнена успешно.

Командир на екипажа е подполковник Пламен Дончев, помощник-командир – капитан Николай Калайджиев и борден инженер – майор Мирослав Пипев.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.