Категории: Избори 2023

Стефан Янев: Варна е един от стратегическите градове за развитието на България

Реклама

Лидерът на коалиция „Български възход“ Стефан Янев даде интервю специално за медия „Нова Варна“. В него той очерта приоритетите при влизане в следващия парламент, както и предимствата на Варна като ключова дестинация на картата на България.

– Г-н Янев, какви са целите, които си поставяте, при влизане в следващия парламент?

Главната цел на „Български възход“, най-общо казано, е чрез диалогичност да бъдат преодолени всички „червени линии“ между политическите партии, за да може да се сформира стабилно, редовно правителство. Единствено ние в последното Народно събрание призовавахме към градивен диалог и бяхме готови на разумни компромиси в името на стабилно управление на страната, защото ясно осъзнавахме важните задачи, които стоят пред България.

Държавата ни в момента е изправена пред множество кризи и проблеми: войната в Украйна, галопиращата инфлация, безработицата, ниската покупателна способност на населението и др. Във всяка една сфера се наблюдават спешни проблеми за решаване. Време е да се действа, а това е възможно единствено ако държавата има редовен кабинет и работещ парламент.

– Споменахте покупателната способност на българина, но се наблюдава драстично разминаване между заплатите в столицата и във вътрешността на страната, както и с тези във Варна. Според Вас, как може да бъде преодоляно това неравенство в заплащането?

Един от начините е развитието на провинциалните градове като се привличат инвестиции, чрез развитие на инфраструктурата им. Като, разбира се, Варна не може да бъде определена като провинция. Варна е град от стратегическо значение за развитието на България, не само защото е пристанищен град, както и морска туристическа столица на страната, но и защото тук са съсредоточени множество университети и специализирани училища.

Моята сила не са финансите, затова и в листите с кандидати за народни представители на „Български възход“ има всякакви специалисти, включително и икономисти. Това важи и за варненската листа. Голямо доверие имам в професионализма и експертизата на кандидатите от Варна и специално на водача ни в морската столица – Диан Драганов.

– Кои, според Вас, са най-важните проекти за Варна, за да може тя да просперира още повече?

Тъй като не съм кандидат от морската столица, ми е трудно да навляза в детайли и това е въпрос, на който трябва да отговарят хората от варненската листа на „Български възход“, а съм сигурен че именно от тях ще чуете най-точните и изчерпателни отговори.

Това, което обаче ми се струва истински належащо е – Варна да бъде свързана с останалата част от страната. Трябва да бъде довършена магистрала „Хемус“ в спешен порядък.

Както за Варна, така и за останалите големи градове в България, според мен е важно да се развива връзката между бизнеса и образователната система, да се откриват нови работни места, да се създават производства с висока добавена стойност. Именно тук е ролята на стабилното държавно управление и правилно работещия парламент.

– Благодарим Ви за това интервю и за хубавите думи, които казахте за нашия град.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 13 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 13 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 13 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 14 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 14 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 14 часа