Категории: Избори 2023

Благомир Коцев: Варненци да поемат управлението над атракционната зона на пристанището (СНИМКИ)

Реклама

Благомир Коцев внесе искане, с което настоява община Варна да поеме управлението върху територията на част от пристанище Варна-Изток-атракционната зона между Морска гара и административната сграда на пристанището. Целта му е варненци да си върнат възможността да решават за това как да се развива една от най-атрактивните зони в града ни. Това съобщи Благомир Коцев за медия „Нова Варна“.

Технически процедурата се инициира с решение на общинския съвет, който следва да отправи предложение до Министерски съвет за безвъзмездно прехвърляне управлението върху терена.

Коцев, който е бивш областен управител на Варна от квотата на „Продължаваме Промяната”, излага подробна аргументация за отправеното искане:

“Зоната между Морска гара и административната сграда на пристанище Варна има огромен потенциал за развитие. Преди 8 години с широк консенсус този терен бе обособен като зона за отдих. През 2015 бяха оповестени амбициозни проекти за обществена инфраструктура – игрища, алеи, многофункционална сцена, озеленяване и паркинг. Към момента са изградени единствено паркинг и заведения, които варненци ползват с удоволствие, но липсват местата за култура и спорт. Проектите за обществена инфраструктура в полза на хората бяха забравени, а на тяхно място се появи, например автомивка. Сега разбираме, че предстои да се построи и хипермаркет.“

Снимка: Б. Коцев

Варненци са пряко заинтересовани да има качествено управление на тази зона, но към момента техните представители в община Варна не могат да влияят, тъй като зоната се менажира от управата на „Пристанище Варна“ ЕАД.

Вместо от „Пристанище Варна“ ЕАД да се занимават с товаро-разтоварни дейности и складове, те строят атракциони. Убеден съм, че Министерския съвет би се съгласил, че пристанищната администрация не е компетентна да управлява зона за отдих и развлечение.

Коцев призовава членовете на Общинския съвет – Варна: „инициативата да поискате това, което се полага на варненци е във Ваши ръце. Както и да е протекъл изтичащият ви мандат, не е късно да си поправите грешките. Грижата за града е надпартийна. Покажете с дела, че не се страхувате да действате в интерес на своя град и не се поддавате на чуждо влияние. Вярвам, че здравият разум ще надделее и предложението ми управлението на тази зона да бъде поставено в ръцете на варненци ще бъде възприето от Общински съвет – Варна. Ако не сега, то със сигурност след предстоящите местни избори.

Снимка: Б. Коцев

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Времето по Черноморието днес: Ето какви температури да очакваме

Според прогнозата на НИМХ днес (24 септември, вторник) времето по Черноморието ще бъде предимно слънчево,…

преди 32 минути

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 15 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 15 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 15 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 16 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 16 часа