Категории: Избори 2023

Предходният областен Благомир Коцев: Общините в област Варна има как да се съживят отново

Реклама

Областният управител по време на кабинета „Петков“ – Благомир Коцев, който по настоящем е под номер 8 в листата с кандидати за народни представители от МИР-3 Варна на новата коалиция „Продължаваме Промяната/Демократична България“ проведе множество срещи с жители на малките общини във Варненска област. Бяха обиколени множество населени места от общините в област Варна, като срещите се радваха на завиден интерес.

„Множество са проблемите, които хората ми споделиха, но причината за всеки един от тях е една и това е липсата на препитание, на поминък. Малките общини във Варненска област се обезлюдяват, нивата на безработица са много високи. Има как обаче това да се промени. Държавата трябва да започне да изпълнява основните си функции – да осигурява предпоставки за бизнес инвестиции чрез привлекателна инфраструктура, чрез развитие на човешкия капитал и на образованието.“ – коментира Коцев срещите си с местните жители в общините Аксаково, Аврен, Бяла, Белослав, Девня, Суворово, Вълчи дол, Ветрино, Дългопол, Провадия и Долни чифлик.

Снимка: Благомир Коцев

„Навсякъде хората ми говореха едно и също – няма работа, младите хора бягат в чужбина, пътищата са разбити, нямаме лекар и аптека.“ – добавя осмият в листата на коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“.

„Например, в с. Долище, община Аксаково, нямат лекар и аптека в селото. В цялата община Аврен аптека има само в с. Приселци. Пак там, в селата Аврен, Здравец и Садово от началото на тази година нямат личен лекар и при нужда трябва да ползват поликлиниките във Варна.“ – споделя Коцев, какво е научил при срещите си с местните жители.

„В Белослав пък от април ще останат без общински превозвач. Причината е, че няма проявен интерес от никоя частна транспортна фирма да поеме тази дестинация, защото е нерентабилна. Към момента курсовете на автобусите са разредени, което причинява огромни неудобства на хората там, но по страшното е, че до дни тези курсове ще бъдат тотално преустановени. Тук е мястото, където трябва да се намеси държавата.“ – разказва още Благомир Коцев.

Според него ГЕРБ са безочливи за пътищата, които са направени в общините във Варненска област. „Общини, чийто кметове са предимно от неговата партия. Защо през трите пълни мандата, в които управлява, не отпусна средства за околовръстен път на Провадия и сега се пробва да прехвърля отговорността на управлявалото само няколко месеца правителство на Промяната. Защо с години пътят между пристанище Варна-Запад и град Девня прилича на лунен пейзаж? Така ли се привличат инвестиции?“

Лошата пътна инфраструктура е една от основните причини за липса на инвестиционен интерес от страна на бизнеса в малките общини във Варненска област, според Коцев. „Това пък от своя страна води до недостиг на работни места и до висока безработица, която пък е основната причина за емиграцията на младите хора. В общините Вълчи дол и Дългопол по официални данни безработицата е съответно 18% и 21%.“

Според бившият областен управител Благомир Коцев с кандидати за народни представители на коалиция „Продължаваме Промяната/Демократична България“ за МИР-3 Варна публична тайна е, че в малките населени места най-големият работодател е общинската власт. „Това води до порочна зависимост, до страх у жителите на тези селища. Не мога да не отбележа, че много от хората, с които се срещнах, се притесняваха, че семейството им или бизнесът им може да пострада, само защото са разговаряли с мен като представител на опозицията на ГЕРБ. Искам да призова хората да бъдат смели, да отстояват своя интерес и да гласуват по съвест. Държавата това сме всички ние! Има как да отстояваме нашите интереси!“

Като свой основен приоритет, ако бъде избран за народен представител, Коцев посочва съживяването на малките общини във Варненска област. Това според него може да бъде постигнато само, когато местна и централна власт работят в синхрон. Но не както по време на управлението на Борисов – синхрон в неефективното и съмнително усвояване на европейски средства, а като заработят най-накрая в интерес на българските граждани.

„В Бяла и Дългопол местните жители ми споделиха и за друг проблем – рязко увеличаване на броя на безпризорните кучета. Този проблем го има и в Община Варна. Създаването на национална Зоополиция става вече повече от належащо. Това ще е друга от каузите, за които ще работя, ако бъда избран за народен представител.“ – допълва Коцев.

Според него изборите на 2 април са изключително важни и на тях българският народ ще покаже, дали желае сегашното забвение да продължава или иска промяна. „Промяна, която най-накрая ще превърне България в модерна, демократична, европейска държава, където да действат принципите на пазарната икономика, а не на картелите и монополите. На втори април има как всички заедно да постигнем това.“, завършва той своето обръщение към избирателите във Варненска област.

Благомир Коцев – коалиция „Продължаваме Промяната/Демократична България“ с номер 12 в интегралната бюлетина и преференция 108

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 10 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 10 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 10 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 10 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 11 часа

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди 11 часа