in

Започна голям ремонт на пътя за Виница

Снимка: Община Варна

Започна ремонт на пътя за Виница и изграждане на канализация. Ще бъде обновено уличното платно, ще бъдат изградени и тротоари, ще бъде продължено велотрасе, ще бъде поставено и ново осветление

Вече започна ремонта на пътя за Виница – ул. „Цар Борис III“. Ремонтните дейности предвиждат пълно обновяване на уличното платно, изграждане на тротоари с осигурена достъпна среда, продължаване на вече изграденото велотрасе, обновяване на уличното осветление с нови LED осветители.

Успоредно с това днес бе направена първа копка за изграждане на канализация в шест селищни образувания между Варна и Златни пясъци -„Бриз“, „Св. Никола“, „Ален мак“, „Ваялар“, „Траката“ и „Манастирски рид“, както и на водопроводните връзки на ново трасе на магистралния водопровод Варна – Златни пясъци III етап.

Предвижда се изграждане на 52 километра канализационна мрежа, 12 км реконструкция на водопроводната мрежа и нова помпена станция. На събитието присъстваха кметът Иван Портних, управителят на ВиК – Варна Веселин Русев и други.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.