in

Задържаха четири момичета от 5-ти клас заради подаден фалшив бомбен сигнал в училище. Нямали желание да учат

Полицията е задържали непълнолетни, подали злоумишлени сигнала за взривни устройства в Сливен и Нова Загора. Днес в Сливен и Нова Загора е постъпила информация за получени обаждания за поставени взривни устройства в учебни заведения.

В Нова Загора сигналът е подаден от четири момичета, ученички в 5 клас. Пред органите на реда те са обяснили постъпката си с нежеланието си да посещават учебните занятия. Всички са разпитани заедно със своите родители. Работата по случаите продължава. Образувани са преписка. С децата работят инспектори от Детска педагогическа стая.

Едното е подадено на тел. 112 за учебно заведение в град Нова Загора, другият сигнал е получен чрез SMS до преподавател в сливенско училище. Извършена е незабавна проверка на сигналите. Не е установена реална заплаха. Установени са подателите на сигналите. В Сливен сигналът е подаден от ученик в 7 клас.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/