Категории: България

Синоптикът Петър Янков ни зарадва с положителна прогноза за Великден. Ето какви ще са градусите

Реклама

Синоптикът Петър Янков съобщи дългоочаквана новина – чувствително затопляне се очаква след 11 април, около Великден. По негови думи вятърът ще отслабва постепенно. В събота ще започне по-дълъг период на чести валежи.

„Прогнозите до 3-5 дни са по-осъществими и нормални, с които могат да се съобразяват пътуващите. Дългосрочните претърпяват крах. При топла зима не може пролетта да е топла. Глобалното затопляне не е виновно за тези процеси. Очаква ни приятно и топло лято“, увери Янков. „Въпреки че през зимния сезон няколко пъти преживяхме идването на пролетта, в момента хладното време е характерно за края на зимата. Бързо ще се затопля. От днес, включително в петък и събота, температурите ще са между 15-20 градуса“, каза синоптикът. „През следващите дни ветровете ще бъдат слаби, в планините – умерени до свежи. В Източна България температурите са в порядъка от -7 до -2 градуса, а в Западна България, където имаше мъгли, някъде около 1 до 2 градуса. Бързо ще се повишават температурите. Днес ще превали слабо в планините“, обясни Янков.

„Заедно с високи температури в южните части от страната, ще превалява и прегърмява с по-интензивни валежи в Добруджа. В неделя валежите ще продължават, следобед ще обхващат Южна България, а в понеделник и северните части от страната, двата дни ще бъдат съпроводени от гръмотевични бури“, каза синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

„Във вторник чувствително ще се понижат температурите, по високите части и полета ще вали сняг, новата снежната покривка ще е между 3 и 5 см. Този сняг няма да се задържи в населението места, той е пролетен, така че зимата мъчително си отива“, сподели Янков. По негови думи този сняг може да изиграе „лоша шега“ за разцъфналите плодни дръвчета.

По публикацията работи: Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 12 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 13 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 13 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 14 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 14 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 14 часа