Категории: Свят

Песков: Убийството на Татарски е терористичен акт. Има доказателства, че украинските специални служби може да са замесени

Реклама

Припомняме, че в кафене в Санкт Петербург е имало голям взрив в кафене, при който 25 души са ранени, а един е убит – това е руският военен блогър Владлен Татарски. По случая е задържана жена на 26 години, за която се предполага, че е подарила дървена фигурка с взривно устройство на Татарски. Коментарът на прессекретаря на руския президент не закъсня. По думите на Дмитрий Песков става въпрос за терористичен акт

Убийството на военния кореспондент Владлен Татарски е терористичен акт, държавният глава е бил незабавно информиран за взрива в Санкт Петербург, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, информира ТАСС.

„Това е терористичен акт, видяхме изявлението на НАК“, изтъкна той.

Говорителят на Кремъл отбеляза, че в момента тече активната фаза на разследването. Песков обърна внимание на „доста енергичните стъпки“ по задържането на заподозрените и призова за търпение и изчакване на изявленията на специалните служби за резултатите от работата.

„Има доказателства, съдейки по изявлението на НАК, че украинските специални служби може да са замесени в планирането на тази терористична атака, разбира се, това е терористична атака“, добави Песков.

Говорителят на Кремъл подчерта, че Киев подкрепя терористичната дейност. Той припомни, че именно Киев стои зад убийството на Даря Дугина, а е възможно и зад терористичната атака в Санкт Петербург и убийството на Фомин (истинското име на военния кореспондент Татарски). Песков добави, че Киев „стои зад убийствата на хора от много години, от 2014 г. насам“. Затова се провежда специална военна операция, подчерта той, цитиран от „Фокус“.

Според НАК терористичният акт, който уби руския военен кореспондент Владлен Татарски, е планиран от украинските специални служби с участието на агенти от средите на поддръжниците на ФБК.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Открито ли е тялото на Хасан Насрала

Тялото на лидера на ливанското шиитско движение „Хизбула“ Хасан Насрала е било открито на мястото…

преди 18 минути

Полицията залови десетки пияни и дрогирани зад волана

14 172 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 35 минути

Край с повишението на температурите в цялата страна

Наблюдаваме рязката промяна на времето през целия ден! От последните измервания на НИМХ може да…

преди 45 минути

Зукърбърг вече е четвъртият най-богат човек в света

Последните данни от Индекса на милиардерите на Bloomberg показват, че Марк Зукърбърг е увеличил личното…

преди 49 минути

Варна изпраща септември с опасно време: Подробна прогноза

Жълт и оранжев код за силен вятър в половината страна обявиха от Националния институт по…

преди 52 минути

Неочаквани дума на папата на стадион пред 39 хиляди души

"Егоизмът е скандален, защото унижава и е глух за тревогите на бедните", каза папа Франциск…

преди 2 часа