Категории: България

Разтърсващи подробности за скандалния клип: Разкриха кой е убедил младежа да ходи на каишка и да лае (ВИДЕО)

Реклама

От прокуратурата направиха изявление, във връзка със случая със скандалния видеоклип, с участието на Емили Тротинетката, Тошо Куката и Чеченеца. Припомняме, че в плъзналия в интернет клип, се вижда как унижават момче със специални потребности, разхождайки го като куче на каишка в пловдивски мол

Вчера Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и беше образувано досъдебно производство за хулигански действия, във връзка с разпространеното видео.

Ситуацията се е развила на 3 април. На общ познат на трите лица е било възложено да намери лесно податливо лице на манипулации, което да бъде убедено да изиграе именно ролята на куче и да бъде водено на каишка на обществено място. В тази връзка това лице се свързва с пострадалия, който е на 20 години и е лице със специални образователни потребности, и започва настойчиво да го увещава чрез съобщения във Фейсбук и чрез обаждания по телефона, да се съгласи да се срещне с негови приятели, с които пострадалото лице е наясно, че са известни в интернет средите. Първоначално пострадалото лице е отказало неколкократно. Въпреки всичко общият познат продължава изключително настойчиво да му звъни по телефона и да го убеждава колко е хубаво да се запознае с въпросните лица, който заснемат видеоклипове и, че може да стане известен като тях. Възползвайки се от добротата на пострадалото лице, все пак успява да го накара да се срещне с трите лица, които впоследствие бяха задържани“, обясняват от прокуратурата.

„Тези лица са му казали, че ще стане много известен и да не се притеснява. Казали са му, че ще му хвърлят предмети, които да донася. Казали са му да лае и на края на клипа да подаде лапа. Клипът е заснет, след което без дори да го покажат на пострадалото лице, и без да го уведомят, че ще го публикуват, е качен в страниците на едно от задържаните лица“, допълва Петър Петров – районен прокурор на град Пловдив.

За подобно деяние се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 5 години.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 7 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 7 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 7 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 9 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 10 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 10 часа