in ,

Млад мъж от Варна: Кученцето ни почина. На центъра на Варна хъски без повод му се нахвърли. Стопаните опитаха да избягат (СНИМКИ)

Снимка: К. Иванов

Читател на медия „Нова Варна“ се свърза с екипа ни, за да сигнализира за неприятна случка от центъра на Варна, която е довела до фатален край на кучето му.

Младият мъж на име Константин Иванов разказва, че се е разхождал с приятелката си и кучето си Роки (порода померан) в района на Севастопол, когато друго куче от порода хъски му се е нахвърлило. Случката е от 6 април около 21:30 ч. вечерта.

„Кучето ни беше с повод и стоеше плътно до мен, когато изневиделица бяхме връхлетени от свободно пуснато куче от порода хъски, привидно домашно, защото носеше светещ нашийник. Захапа нашето куче и го размята. Аз веднага го дръпнах с повода към мен и го вдигнах във въздуха, поех го с ръце и го прегърнах, а хъскито не пускаше. Вдигна се на задни лапи и дойде върху мен, като щеше да ме събори на земята“, разказа Константин пред екипа на медия „Нова Варна“.

„С приятелката ми крещяхме за помощ. Никой не се отзоваваше… Никой не идваше да си прибере кучето. За малко да ухапе и мен. Посегна ми докато аз се опитвах да го отскубна от моето. На няколко пъти ми се нахвърляше, за да се опита пак да захапе нашето, скачаше срещу мен. Изключително агресивно куче без повод, без намордник, пуснато свободно на центъра да се движи“, разказва младият мъж.

„Стопаните му се опитаха да се изнижат, дори скриха каишката и повода му. Изоставиха го и се опитаха да си заминат незабелязано. Изключително нагло поведение, нито се опитаха да ни помогнат, нито да спрат кучето си, което не пускаше нашето“, казва Константин.

Той разказа, че е звъннал на спешен номер 112, за да обясни ситуацията и да бъде изпратен екип на МВР. Мъжът и жената, за които момчето твърди, че са собствениците на хъскито са се опитали да се оттеглят, но друг човек от улицата е успял да помогне, като ги е спрял, докато дойде полицейският екип.

„За щастие ги заловихме и извикахме полиция. Дойдоха и взеха данните ни – на нас и на другите стопани“, разказва той.

„Закарахме кученцето във ветеринарна клиника във Варна около 22:00 ч. Погрижиха се за кученцето ни много добре. Бяха му предписани 8 дена антибиотици. Тази вечер цялата не съм спал, бях до него на земята, защото постоянно плачеше. На следващия ден отидохме отново до болницата и там го превързаха, казаха че няма сериозни проблеми и ще се оправи“, разказва мъжът.

„От там отидохме и подадохме жалба в първо районно, стопаните бяха установени при проверката на екипа на МВР. След няма и 24 часа кученцето ни почина в следствие на нараняванията. Кучето ни беше добро, възпитано, обичано от всички. Смъртта му донесе скръб, мъка и страдание, емоционални и психически травми на цялото ни семейство, тъй като беше част от него. Имаше си паспорт, ваксини и чип. Призоваваме за поемане на пълна отговорност от стопаните на хъскито, които безотговорно го пускат на центъра на Варна да броди и да напада хора и животни“, заяви Константин от Варна.

Снимка: К. Иванов
Снимка: К. Иванов

Снимка: К. Иванов

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.