in ,

Читател на медия „Нова Варна“: Изсичат дървета над „Паша дере“. Ще изникнат ли бунгала на мястото?

Кадър: Facebook/S. Ducheva

С екипа на медия „Нова Варна“ се свърза наш читател, който сигнализира за сеч над плаж „Паша дере“, местност Ракитника. По думите на читателя местните са питали хората, които са извършили сечта и са им казали, че ще слагат бунгала

Медия „Нова Варна“ се свърза с кмета на район „Аспарухово“ Ивайло Маринов, който заяви, че към кметство Аспарухово има подадени сигнали за случая. На 6 април Ивайло Маринов е изпратил сигнал до инж. Ганка Димитрова – директор на ДГС (Държавно горско стопанство) -Варна.

Говорил е и със заместник-директора на Горското, който е заявил, че фирмата, която изсича на мястото има разрешение за сеч.

Кметът на район „Аспарухово“ обаче, заяви, че няма информация по каква причина се извършва сечта и дали на мястото наистина ще се поставят бунгала.

До него е върнат единствено отговор от ДГС, че на мястото е извършена теренна проверка и фирмата („Пирин 98 ООД“), която извършва сечта има разрешително за това, което е издадено на 2023 година.

Извършен е обход по въпросната територия и е установено, че отсечената дървесина е от дървесен вид акация. Не са открити отсечени дървета от друг дървесен вид. Отсечената дървесина не е извозена, същата се намира на временния склад.

„Това потвърждава думите на заместник-директора на Горското, че имат разрешение и сечта тече законно. Но по каква причина не можем да кажем точно“, обобщи Ивайло Маринов.

Медия „Нова Варна“ ще продължава да следи случая!

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.