in

Атанасова от парламентарната трибуна: Готови сме да се съобразяваме с различните аргументи

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Десислава Атанасова от ГЕРБ излезе на парламентарната трибуна, на откриването на първото заседание на 49-ия парламент.

„Решаването на политическата криза не може да се случи по удобен начин за нито една от партиите. Няма работеща управленска конфигурация, която да не породи напрежение сред нашите членове и симпатизанти. Въпрос на политическо лидерство е правилните решения да се вземат навреме. Въпрос на смелост е да излезем от рамките на тактическите сметки”, категорична е Атанасова.

Тя добави, че от ГЕРБ са готови не просто да разговарят с всяка от партиите в парламента, но и да се съобразят с различните аргументи. „Ние сме тук не да разширяваме обществените разломи и да отваряме нови рани в тъканта на нацията”.

На Велика сряда, когато Юда е предал Спасителя, Атанасова призова да не се забравя, че в основата на всяко предателство стоят липсата на смирение и непотиснатата гордост. „Вярвам, че осъзнаваме отговорността си. Знаем опасностите, пред които сме изправени, и ще вземем решения, с които няма да предадем мечтите, доверието и вярата на избралите ни”, обеща депутатът от ГЕРБ.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.