Категории: България

Kaрадайъ: Нито една партия не трябва да управлява самостоятелно. Посланието на народа е ясно

Реклама

Това заяви днес председателят на ДПС от трибуната в парламента по време на откриването на 49-то НС. По неговите думи, днес отново сме поставени пред изпитание – избиратели и цялото ни общество, политици и всички институции, като той подчерта, че обществото е със същото недоверие към всички органи и институции.

“Нито една политическа формация не трябва да управлява самостоятелно. Посланието на народа е ясно – политиците да седнат на масата на преговорите и да започнат да си говорят“, заяви Карадайъ.

„Много политически субекти се занимават повече със своите проблеми, а не с проблемите на хората. Може ли да се направи така, че с това НС да се постигне стабилност в управлението и да се заложи на европейското развитие на страната? Отговорът е категорично да“, каза още председателят на ДПС.

‘Може ли да се направи така, че с това Народно събрание да се постигне стабилност в управлението и да заложим на европейското развитие на страната? Категорично да! Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в първата си реч пред 49-ото Народно събрание.“ И отправи призив към останалите партии.

“За целта всички участници ясно трябва да изразят готовност за диалог. Без да го превръщат в поредната пиар акция, в безсъдържателно говорене и показност пред камерите. Нужно е честно и отговорно всеки да очертае приоритетите и политиките, които предлага. Сядайки на масата за преговори, диалогът да е за приоритети и политики. Да е за достойното евроатлантическо бъдеще на България, заяви Карадайъ.

“Времето изисква такова препотвърждаване. И то не само на думи. Не е необходимо да заложим на срещи пред камери, трябва начертаване на ясни задачи и план за действие с конкретни срокове. Не рейтингът, а резултатите от действията с положителен ефект върху живота на хората ще бъдат условие за успех,“ категоричен бе той.

След поредните ненужни избори днес отново сме поставени пред изпитание – избиратели и цялото общество, политици и всички институции. Очакваше се и нямаше никакви предпоставки да е друго, а днес е факт: изборният резултат възпроизведе сходна на структурата като предходните четири Парламента. И обществото е с почти същото недоверие към всички органи и институции, объркано от неадекватното поведение на голяма част от политическите субекти. Избирателите, независимо че гласуват за различни политически сили, са обединени отново в тезата, че нито една политическа формация не трябва да управлява самостоятелно. Посланието на народа е ясно – политиците да седнат на масата на преговорите и да започнат да си говорят.

Ние от ДПС приехме предсрочните избори като възможност – за диалог с избирателите, за диалог между политическите партии, за диалог за решаването на проблемите на хората, диалог за бъдещето на страната.

По публикацията работи: Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

От НИМХ обявиха кога и къде да очакваме значителни количества дъжд

От НИМХ публикуваха своята прогноза за времето в България за периода от 26 септември до…

преди 10 минути

Моторист загина на място при инцидент на пътя София – Варна

Случил се е тежък пътен инцидент на пътя София - Варна край Търговище, при който…

преди 21 минути

Какви опасности крие септемврийското море?

Температурите започват да се понижават плавно, но въпреки това времето по родното Черноморие все още…

преди 30 минути

Убийство с брадва е извършено край Перник

Стана ясно, че мъж на 43 години е бил в село Расник, област Перник. Вече…

преди 36 минути

Нощ на литературата във Варна с вход свободен: Обявиха програмата

Във Варна ще се проведе 12-то поредно издание на Нощ на литературата, като организаторите съобщават,…

преди 41 минути

Внимание, варненци: Ето къде ще спрат водата във Варна и областта днес

От Водоснабдяване и канализация - Варна съобщават, че всички тези места във Варна и областта…

преди 48 минути