in

Зеленски е потресен от ужасяващо видео: Твърди се, че руски войници са обезглавили украински военнопленник

Кадър: Facebook/Володимир Зеленски

Късно вечерта във вторник тази седмица в интернет пространството се появиха ужасяващи кадри. Заснето е видео, на което се вижда как един униформен обезглавява друг. Твърди се, че ужасяващото действие е извършено от руски войник, тъй като имал бяло обозначение, типично за руските войници. Лидерът на Украйна Володимир Зеленски призова за минута мълчание участници в събитие във Вашингтон

По време на събитие във Вашингтон, украинският президент Володимир Зеленски призова за минута мълчание. Причината е разпространено видео, на което се твърди, че се вижда обезглавяване на украински военнопленник от руски войници, предаде ДПА.

Зеленски припомни и други дадени украински жертви от военният конфликт между Русия в Украйна. След това направи кратка пауза.

„В момента Украйна преживява буря от емоции. Знаете, че руската армия се опитва да превърне това ниво на насилие и зверства в нещо обикновено на цялата украинска територия“, каза Зеленски.

Президентът на Украйна беше категоричен, че „дългата история на руската безнаказаност трябва най-после да спре“.

„Всеки ден в Украйна мъже и жени, възрастни и деца умират от ръцете на Русия“, подчерта украинският лидер.

Късно във вторник в интернет се появи видеоклип от минута и половина, който показва обезглавяване на мъж в униформа от друг униформен с бяло обозначение, типично за руските войници. Автентичността на видеото и това кога е било заснето не могат да бъдат установени. Тъй като в кадър има дървета със зелени листа, най-вероятно видеото е заснето миналата година.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/