in

Отец Дончо Александров с послание и пожелания към варненци за Великден (ВИДЕО)

Кадър: Редакция "Нова Варна"

Специално за медия „Нова Варна“ отец Дончо Александров от варненския храм „Свети Атанасий“ се съгласи да застане пред нашата камера и да отправи своето послание и своите пожелания по случай Великден към вярващите.

„Възкресение Христово е най-големият празник за всички християни. Той е празник на вярата, празник на живота, празник на светлината.“, започва своето слово отец Дончо.

Той ни припомни и думите на Христос, записани в Библията: „Аз съм възкресението и живота! Аз живея и вие ще живеете!“. Тук Господ говори за битието Си след възкресението, който ще бъде залог за живот за всички, които се уповават на Него. Даже и да умрат, тези хора ще бъдат възкресени чрез безсмъртието на своята душа.

„Днес Господ побеждава смъртта, греха и злото и ни дава възможност да го последваме в своя земен път.“, допълва още отец Дончо Александров. „Това зависи естествено от нас… Когато въдворяваме в сърцето си Любовта Христова и се стремим да живеем в мир с всички, които са около нас, то тогава ние подражаваме и следваме истински Спасителя.“

Своето послание към енориашите отец Дончо завършва така: „Пожелавам на всички вас да имаме повече вяра, повече надежда и повече любов…Да има единство, мир и разбирателство между хората, за да бъде вярата истинска и жива. Амин!“

Чуйте цялото слово във видеото тук:

От медия „Нова Варна“ се присъединяваме към пожеланията на отец Дончо Александров по случай днешния празник. Нека вяра, надежда, светлина и любов озарява пътя на всички нас!

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).